Αυτή είναι η αγαπημένη μας συνταγή για πατατοσαλάτα, με κρεμώδη υφή και ένα απλό, κλασικό ντρέσινγκ, που πάντα πετυχαίνει!

Μπορεί στο παρελθόν να σου έχουμε ξαναδείξει διάφορες παραλλαγές, όμως, πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά ο συνδυασμός των υλικών απογειώνει το αποτέλεσμα!

Τι θα χρειαστείς;

  • 2 κιλά μικρές πατάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά της σούπας κίτρινη μουστάρδα
  • 1/2 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 κοτσάνια σέλινου, ψιλοκομμένα
  • Λίγο ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί
  • 2 βραστά αυγά, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανός, σχοινόπρασο, εστραγκόν ή κόλιανδρςο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Η συνταγή για πατατοσαλάτα:

  1. Βάζουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύπτουμε με νερό. Προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά, μέχρι να τρυπιούνται μ’ ένα πιρούνι.
  2. Βάζουμε σ’ ένα μπολ πάγο και προσθέτουμε εκεί τις βρασμένες πατάτες. Όταν κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε.
  3. Ψιλοκόβουμε τις πατάτες σε μπουκίτσες σ’ ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε αλατοπίπερο και μηλόξυδο.
  4. Βάζουμε τα κρεμμύδια σ’ ένα μικρό μπολ και καλύπτουμε με κρύο νερό. Μετά από 10 λεπτά, ξεπλένουμε τα κρεμμύδια και τα σκουπίζουμε.
  5. Ανακατεύουμε μαζί την κρέμα γάλακτος, τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα.
  6. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στις πατάτες μαζί με τα κρεμμύδια, το σέλινο, το τουρσί, τα αυγά και τα μυρωδικά.
  7. Αλατοπιπερώνουμε και απολαμβάνουμε!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News