Οι αυθεντικοί λαχανοντολμάδες είναι σίγουρα υπέροχοι. Μπορείς να τους κάνεις με κιμά ή “ορφανούς” και να εντυπωσιάσεις όλη την οικογένεια με ένα από τα πιο παραδοσιακά φαγητά της Ελλάδας. Ωστόσο, εάν νηστεύεις υπάρχει ένας τρόπος να τους κάνεις ακόμα πιο νόστιμους. Αυτή η συνταγή για λαχανοντολμάδες με γαρίδες είναι πραγματικά υπέροχη!

Συνταγή για λαχανοντολμάδες με γαρίδες: Υλικά

  • 1 μέτριο λάχανο
  • 450 γρ. ρυζι
  • 250 γρ. γαριδες καθαρισμένες
  • 1 ντομάτα
  • 1 πιπερια
  • μισό ματσάκι άνιθο
  • 6 κλαράκια μαϊντανό
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 χλωρό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκορδο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • λαδι

Πώς να φτιάξεις λαχανοντολμάδες με γαρίδες

  1. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε το λάχανο. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι , τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ντομάτα, την πιπεριά, τις γαρίδες, το ρύζι, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
  2. Σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι. 
  3. Στρώνουμε στον πάτο της κατσαρόλα μερικά χοντρά φύλλα και ξεκινάμε να γεμίζουμε τα φύλλα μας και να τυλίγουμε.
  4. Σε κάθε λαχανόφυλλο βάζουμε μια κουταλιά της σούπας απ’ τη γέμιση και τυλίγουμε τον ντολμά.
  5. Απλώνουμε σε μια κατσαρόλα μερικά λαχανόφυλλα, και βάζουμε πάνω τους λαχανοντολμάδες, τον έναν δίπλα στον άλλον.
  6. Περιχύνουμε με τον ζωμό, προσθέτουμε εάν χρειάζεται ελαιόλαδο και αλατοπίπερο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για περίπου 40 λεπτά.
  7. Για το αυγολέμονο, χτυπάμε τα αυγά καλά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.
  8. Ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνουμε σιγά σιγά λίγο ζωμό απ’ το φαγητό και περιχύνουμε τους λαχανοντολμάδες με το αυγολέμονο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News