Οι αυθεντικοί λαχανοντολμάδες είναι σίγουρα υπέροχοι. Μπορείς να τους κάνεις με κιμά ή “ορφανούς” και να εντυπωσιάσεις όλη την οικογένεια με ένα από τα πιο παραδοσιακά φαγητά της Ελλάδας. Ωστόσο, εάν νηστεύεις υπάρχει ένας τρόπος να τους κάνεις ακόμα πιο νόστιμους. Αυτή η συνταγή για λαχανοντολμάδες με γαρίδες είναι πραγματικά υπέροχη!
Συνταγή για λαχανοντολμάδες με γαρίδες: Υλικά
- 1 μέτριο λάχανο
- 450 γρ. ρυζι
- 250 γρ. γαριδες καθαρισμένες
- 1 ντομάτα
- 1 πιπερια
- μισό ματσάκι άνιθο
- 6 κλαράκια μαϊντανό
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 1 χλωρό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκορδο
- 1 σφηνάκι ούζο
- πιπέρι
- αλάτι
- λαδι
Πώς να φτιάξεις λαχανοντολμάδες με γαρίδες
- Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε το λάχανο. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι , τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ντομάτα, την πιπεριά, τις γαρίδες, το ρύζι, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
- Σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι.
- Στρώνουμε στον πάτο της κατσαρόλα μερικά χοντρά φύλλα και ξεκινάμε να γεμίζουμε τα φύλλα μας και να τυλίγουμε.
- Σε κάθε λαχανόφυλλο βάζουμε μια κουταλιά της σούπας απ’ τη γέμιση και τυλίγουμε τον ντολμά.
- Απλώνουμε σε μια κατσαρόλα μερικά λαχανόφυλλα, και βάζουμε πάνω τους λαχανοντολμάδες, τον έναν δίπλα στον άλλον.
- Περιχύνουμε με τον ζωμό, προσθέτουμε εάν χρειάζεται ελαιόλαδο και αλατοπίπερο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για περίπου 40 λεπτά.
- Για το αυγολέμονο, χτυπάμε τα αυγά καλά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνουμε σιγά σιγά λίγο ζωμό απ’ το φαγητό και περιχύνουμε τους λαχανοντολμάδες με το αυγολέμονο!
Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News