Ειδικά κατά την διάρκεια του χειμώνα η πρωτεΐνη είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που μπορεί να μας γλιτώσει από ιώσεις και κρυολογήματα και αυτή η συνταγή για κοτόσουπα με καλαμπόκι έχει πάρα πολύ από αυτήν την δυναμωτική βιταμίνη.

Η καλύτερη κοτόσουπα ever που μπορείς να φτιάξεις!

Πώς να φτιάξεις τη συνταγή για κοτόσουπα με καλαμπόκι: Υλικά

  • 1 κοτόπουλο
  • 4 λεπτές φέτες φρέσκο τζίντζερ
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
  • 325 γρ κονσέρβα γλυκό καλαμπόκι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 100 γρ κοτόπουλο μαγειρεμένο, ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • λίγες σταγόνες σησαμέλαιο, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Συνταγή για θρεπτική κοτόσουπα με καλαμπόκι: Εκτέλεση

  1. Βράζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό. Βάζουμε το ολόκληρο κοτόπουλο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε τις φέτες τζίντζερ, το κρεμμύδι και τα δύο τρίτα του σκόρδου. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για περίπου 2 λεπτά – το κρέας θα κολλήσει στη βάση του τηγανιού, αλλά αυτό θα προσθέσει στη γεύση. Ρίχνουμε 1,5 λίτρο βραστό νερό, ανακατεύουμε με το ξύδι, στη συνέχεια σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 2 ώρες.
  2. Βάζουμε ένα μεγάλο κόσκινο πάνω από ένα μπολ και περιχύνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού. Μετράμε το υγρό στο μπολ – θέλουμε περίπου 450 ml. Αν έχουμε πολύ, επιστρέφουμε στο τηγάνι και βράζουμε με κλειστό το καπάκι για να μειωθεί. Μεταφέρουμε το κρεμμύδι από το κόσκινο σε ένα μπολ με τα τρία τέταρτα του γλυκού καλαμποκιού. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν με ένα μπλέντερ χειρός.
  3. Επιστρέφουμε τον ζωμό στο τηγάνι και προσθέτουμε το πολτοποιημένο καλαμπόκι, το υπόλοιπο γλυκό καλαμπόκι και το σκόρδο, το τριμμένο τζίντζερ, τα ασπράδια των φρέσκων κρεμμυδιών και το κοτόπουλο. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και περιχύνουμε γρήγορα το αυγό, ανακατεύοντας λίγο για να μη δημιουργηθούν κλωστές αυγών. Καρυκεύουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News