Λουκάνικο, πιπεριά και ντομάτες: 3 αγαπημένα υλικά που συνδυάζονται τέλεια. Είναι αυτό που λέμε… άχαστος συνδυασμός! Η συνταγή για σπετσοφάι είναι τόσο απλή και νόστιμη που θα απορήσεις γιατί δεν φτιάχνεις πιο συχνά αυτό το φαγητό.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 500 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 100 γρ. κρασί κόκκινο
  • 3 ντομάτες (μεγάλες ώριμες)
  • αλάτι
  • πιπέρι
συνταγή για σπετσοφάι

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή για σπετσοφάι;

  1. Η συνταγή μας για το καταπληκτικό σπετσοφάι ξεκινά με το κόψιμο των λουκάνικων. 
  2. Τα λουκάνικά μας πρέπει να κοπούν σε ροδέλες. Όση ώρα τα κόβουμε, τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε τα κομματάκια από το λουκάνικο. 
  3. Αφήνουμε τα λουκάνικά μας στη φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές μας, τι οποίες τις έχουμε κόψει σε κομματάκια.
  4. Τις σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. 
  5. Προσθέτουμε το μπούκοβο, τον πελτέ και σοτάρουμε. Προσέξτε την ποσότητα του μπούκοβο γιατί αν πέσει πολύ θα σας κάψει σίγουρα.
  6. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Συνεχίζουμε τη συνταγή μας τρίβοντας τις ντομάτες στον τρίφτη και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Τα υγρά που θα μας δώσουν οι ντομάτες θα μας βοηθήσουν ώστε να βράσουν όλα μας τα υλικά.
  7. Βάζουμε το, αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
  8. Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά.

Καλή μας όρεξη!

Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το dish_makers στο Instagram! 

Μαρία Γριζά

Η Μαρία Γριζά, με σπουδές στο τμήμα ψηφιακών μέσων και επικοινωνίας στην πανέμορφη Καστοριά, είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Είναι συνδημιουργός των dish_makers.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News