Ποιος δε λαχταράει το σκορδόψωμο; Είναι πεντανόστιμο και αποτελεί το τέλειο συνοδευτικό για κάθε γεύμα στο τραπέζι σου! Επειδή, όμως, θέλαμε να απολαμβάνεις κάθε μπουκιά, αποφασίσαμε να πάμε τη συνταγή λίγο παραπέρα και σου παρουσιάζουμε το σκορδόψωμο με υλικά πίτσας! Θα το αγαπήσεις!

Το πιο νόστιμο σκορδόψωμο με τυρί!

Συνταγή για σκορδόψωμο: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 3 φλιτζάνια μοτσαρέλα τριμμένη, μοιρασμένη
  • 57 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζάνι ρικότα
  • 1/3 φλιτζάνι και λίγο περισσότερο
  • συν 2 κ.σ. και 2 κ.σ παρμεζάνα, μοιρασμένη
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών
  • 1/2 κουτ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς 
  • Αλάτι  
  • 3/4 φλιτζάνι σάλτσα πίτσας 
  • 1 φλιτζάνι κομμένο πεπερόνι
  • 60 γρ. έτοιμη ζύμη
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό

Μυρωδάτο και γεμιστό σκορδόψωμο με λιωμένη mozzarella!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε μαζί 2 φλιτζάνια μοτσαρέλα, τυρί κρέμα, ρικότα, ⅓ φλιτζάνι παρμεζάνα, μείγμα μπαχαρικών και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Αλατοπιπερώνουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί και στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω σάλτσα πίτσας. Συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα και πεπερόνι.
  2. Κόβουμε τη ζύμη στη μέση και δημιουργούμε μπαλάκια. Έπειτα, τα τοποθετούμε πάνω από το ντιπ. 
  3. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί το λάδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Αλείφουμε με πινέλο τη ζύμη και πασπαλίζουμε με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα. 
  4. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί, περίπου 45 λεπτά, στη συνέχεια σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε, άλλα 15 με 20 λεπτά. 
  5. Αφήνουμε το σκορδόψωμο να κρυώσει 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News