Αυτήν την συνταγή μπορείς να την χαρακτηρίσεις comfort. Όχι μόνο είναι πολύ απλή και γρήγορη αλλά το βασικότερο, είναι αρκετά οικονομική. Είναι ιδανική λύση αν θες με μικρό μπάτζετ να κάνεις τους καλεσμένους σου να εκπλαγούν από τις μαγειρικές σου ικανότητες. Δες λοιπόν πως να φτιάξεις ριζότο με λουκάνικο και μάραθο.

Κατακόκκινο ριζότο με ντοματίνια και μασκαρπόνε

Συνταγή για ριζότο με λουκάνικο και μάραθο: Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 2 λουκάνικα χοιρινά
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου, θρυμματισμένους
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
  • 3 κλαδάκια θυμάρι
  • 400 γρ ρύζι για ριζότο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1,4 λίτρα ζεστό ζωμό κοτόπουλου
  • 70 γρ παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό

Πώς να φτιάξεις ριζότο με μάραθο και λουκάνικο

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μάραθο και σοτάρουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Αυξάνουμε τη θερμότητα. Προσθέτουμε στο τηγάνι το λουκάνικο και σοτάρουμε για 5 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει. Ανακατεύουμε τους σπόρους μάραθου, το σκόρδο και το θυμάρι και σοτάρουμε για ένα ακόμη λεπτό.
  2. Ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το κρασί στο τηγάνι και βράζουμε μέχρι το υγρό να μειωθεί στο μισό. Προσθέτουμε το μισό ζωμό και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ζωμό, μια κουταλιά κάθε φορά, και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει al dente, ανακατεύοντας συνεχώς για 20-25 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε με μαύρο πιπέρι.
  3. Ανακατεύουμε το τυρί και το λεμόνι και σερβίρουμε

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News