Η κολοκύθα ίσως είναι και το αγαπημένο μας φθινοπωρινό λαχανικό κι έχουμε βρει αρκετούς τρόπους για να την μαγειρεύουμε και να την απολαμβάνουμε όπως μας αρέσει. Ένας, όμως τρόπος ξεχώρισε λίγο παραπάνω από τους υπόλοιπους! Συνταγή για κολοκύθα με ντοματίνια και μοτσαρέλα που θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου!

Ψητή κολοκύθα με τυριά και πέστο: Το απόλυτο φθινοπωρινό λαχανικό στην πιο νόστιμη συνταγή!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή με κολοκύθα:

  • 1 μεσαίου μεγέθους κολοκύθα (κομμένη στη μέση και χωρίς τους σπόρους)
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1,5 κουταλάκι πιπέρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 200 γρ. ντομάτα
  • 225 γρ. μοτσαρέλα
  • φρέσκο βασιλικό, για γαρνίρισμα

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 200ºC.
  2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψε την κολοκύθα στη μέση. Εάν η κολοκύθα είναι πολύ σκληρή, τρύπησέ την σε πολλά σημεία σχηματίζοντας μια διακεκομμένη γραμμή γύρω από την κολοκύθα. Βάλε την στον φούρνο μικροκυμάτων για 3-5 λεπτά για να μαλακώσει. Άφησέ την να κρυώσει πριν την κόψεις στη μέση.
  3. Αφαίρεσε τους σπόρους, άλειψε με λάδι και πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι. Ψήσε την για 40-45 λεπτά, ή μέχρι το πιρούνι να τρυπήσει εύκολα το δέρμα.
  4. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε το λάδι, το σκόρδο και τα κρεμμύδια και σόταρε τα υλικά μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα.
  5. Πρόσθεσε τα ντοματίνια, αλάτι και πιπέρι και σιγόβρασε μέχρι να ψηθούν και να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  6. Βγάλε τα κολοκύθια από το φούρνο, με ένα πιρούνι τραβήξτε στις άκρες για να δημιουργήσεις αυτήν την εικόνα που έχουν και τα σπαγγέτι μακαρόνια. Προσθέτεις στην κολοκύθα στο μείγμα ντομάτας και ανακάτεψε. Βάλε λίγη μοτσαρέλα και βασιλικό.
  7. Ψήνεις την κολοκύθα για 5-10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News