Θες να φτιάξεις ένα απόλυτα μεσογειακό γεύμα; Αγαπάς το ψάρι και θες να το κάνεις όσο πιο νόστιμο γίνεται; Αυτή η συνταγή για πέστροφα με κρούστα από φιστίκια Αιγίνης είναι το γεύμα που έψαχνες!

Συνταγή για πέστροφα με κρούστα από φιστίκια Αιγίνης: Υλικά

  • 4 φρέσκα ή κατεψυγμένα φιλέτα πέστροφας χωρίς δέρμα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σπόροι κόλιανδρου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • ¼ φλιτζανιού φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα

Πώς να φτιάξεις φιλέτο πέστροφας με κρούστα από φιστίκια Αιγίνης

  1. Ξεπάγωσε τα ψάρια, εάν είναι κατεψυγμένα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°. Στρώνουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και καλύπτουμε με μαγειρικό σπρέι.
  2. Ζεσταίνουμε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία. προσθέτουμε το κόλιανδρο και τους σπόρους από κύμινο. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε για 4 λεπτά ή μέχρι να μυρίσει και να ροδίσει. (Μην αφήσετε τους σπόρους να καούν γιατί θα έχουν πικρή γεύση.) Αποσύρουμε από τη φωτιά. Χρησιμοποιώντας έναν μικρό μπλέντερ ή γουδί, αλέθουμε τους σπόρους. Ανακατεύουμε και τα υπόλλοιπα έξι υλικά.
  3. Τοποθετούμε τα φιστίκια Αιγίνης σε ένα μικρό μπολ. Ξεπλένουμε τα ψάρια και τα στεγνώνουμε. Αλείφουμε τη μία πλευρά από τα φιλέτα ψαριού με μείγμα μπαχαρικών. Βουτάμε την κορυφή και τις πλευρές των ψαριών σε ξηρούς καρπούς για κάλυψη. Τοποθετούμε σε έτοιμο ταψί. Πασπαλίζουμε με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς.
  4. Ψήνουμε για 15 έως 20 λεπτά ή μέχρι να ξεφλουδίσει εύκολα το ψάρι. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News