Το καρότο είναι ένα υγιεινό λαχανικό το οποίο τις περισσότερες φορές το συναντάμε σε σαλάτες. Τι συμβαίνει, όμως, όταν ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και το δοκιμάσουμε σε μορφή γλυκού; Αν θες να μάθεις δεν έχεις τίποτα άλλο να κάνεις παρά να δοκιμάσεις τη συγκεκριμένη συνταγή! Συνταγή για γλυκό καρότο! Ένα ωραίο και γευστικό γλυκό που μπορείς να το κεράσεις μόνο του ή μαζί με ένα κέικ ή ένα τσίζκεϊκ.

Συνταγή για σπιτικό γλυκό του κουταλιού σταφύλι

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή για γλυκό καρότο:

  • 1 κιλό καρότα χοντρά
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 1 κουταλιά ασβέστη άσβηστο
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού

Πορτοκαλί, δροσερό smoothie με μανταρίνι, καρότο και τζίντζερ!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Πλένεις τα καρότα και τα τρίβεις στον χοντρό τρίφτη, όπως το κυδώνι (μόνο το εξωτερικό μέρος).
  2. Ρίχνεις σε μια λεκάνη νερό και διαλύεις σε αυτό τον ασβέστη. Το σουρώνεις σε τουλπάνι και το βάζεις πάλι στη λεκάνη. Προσθέτεις το τριμμένο καρότο και το αφήνεις για 1/2 ώρα. Το ξεπλένεις καλά, πολλές φορές.
  3. Βράζεις σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι. Ρίχνεις το τριμμένο καρότο και συνεχίζεις το βράσιμο. Προσθέτεις το χυμό λεμονιού και αφήνεις να δέσει το σιρόπι. Αφού κρυώσει το γλυκό, το βάζεις σε γυάλινο βάζο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News.