Αυτό το καλοκαίρι δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να κλείνεσαι με την ώρα στην κουζίνα. Οι γρήγορε, εύκολες και νόστιμες συνταγές θα πρέπει να είναι η μόνη επιλογή σου για να έχεις χρόνο να ξεκουραστείς και να χαρείς τις διακοπές σου. Ποιος είπε όμως ότι το γρήγορο δεν μπορεί να σημαίνει και θρεπτικό; Η συνταγή για πένες με σάλτσα πέστο, μπρόκολο και πανσέτα έχει τα πάντα: πρωτεΐνη, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες. Ένα ολοκληρωμένο γεύμα ιδανικό για μεσημεριανό και βραδινό γεύμα.

Συνδύασε το κοτόπουλο με γλυκοπατάτες και μπρόκολο και θα λατρέψεις τα λαχανικά

Συνταγή για πένες με σάλτσα πέστο, μπρόκολο και πανσέτα: Υλικά

  • 300 γρ. μπρόκολο
  • 300 γρ. ζυμαρικά
  • 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
  • 1 μεγάλη δέσμη βασιλικού
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 50 γρ. καπνιστή πανσέτα, κομμένη σε κύβους
  • 200 γρ ντοματίνια, κομμένα στη μέση

Γεύμα στα γρήγορα: Σαλάτα με πέστο και ό,τι υλικά έχεις στο ψυγείο σου, θρεπτική και νόστιμη!

Πώς να φτιάξεις πένες με σάλτσα πέστο, μπρόκολο και πανσέτα

  1. Βάζουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράζει. Προσθέτουμε το μπρόκολο και βράζουμε για 5 λεπτά. Βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Βάζουμε τα ζυμαρικά στην ίδια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Εν τω μεταξύ, ρίχνουμε το μπρόκολο σε ένα μπλέντερ με το κουκουνάρι, το βασιλικό, το σκόρδο, την παρμεζάνα και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο. Αλατοπιπερώνουμε με μαύρο πιπέρι και λίγο αλάτι γιατί η πανσέτα είναι αρκετά αλμυρή.
  3. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε την πανσέτα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά με το πέστο, το μπρόκολο, τις ντομάτες και την πανσέτα και αραιώνουμε με μια μικρή ποσότητα νερού από τα ζυμαρικά εάν χρειάζεται.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News