Οι σούπες είναι το ιδανικότερο πιάτο το Χειμώνα καθώς μπορείς να φτιάξεις όλων των ειδών ανάλογα με τις προτιμήσεις σου! Είναι θρεπτικές, πλούσιες σε βιταμίνες και ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να σε ζεστάνει το Χειμώνα. Η συνταγή για πατατόσουπα βελουτέ με μπέικον είναι ένα αρκετά ιδιαίτερο πιάτο καθώς έχει το μπέικον που προσφέρει στην πατάτα μία πιο πικάντικη γεύση που την κάνει ασυναγώνιστη. Είτε για ορεκτικό είτε για κυρίως πιάτο είναι μία συνταγή που θα φτιάχνεις συχνά καθώς είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη!
Τι θα χρειαστείς για την πατατόσουπα βελουτέ με μπέικον
- 2 μικρά κρεμμύδια
- 400 gr. πατάτες
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 900 ml νερό
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φέτα τοστ ή κρουτόν
- 40 gr. μπέικον ψιλοκομμένο
- Μοσχοκάρυδο
Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή για πατατόσουπα βελουτέ με μπέικον
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε σε κύβους.
- Στη συνέχεια ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε επίσης σε κύβους.
- Λιώνουμε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι κ τσιγαρίζουμε λίγο τα κρεμμύδια.
- Έπειτα ρίχνουμε τις πατάτες και τις τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά προσθέτοντας και λίγο αλάτι.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι το νερό και τον κύβο με το ζωμό λαχανικών καθώς και την κρέμα γάλακτος.
- Αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μια βράση κ κατεβάζουμε σε μεσαία θερμοκρασία τη φωτιά.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 15-20 λεπτά.
- Κόβουμε την φέτα του τοστ σε κυβάκια αν δεν έχουμε κρουτόν.
- Τσιγαρίζουμε το μπέικον βάζοντας το υπόλοιπο βούτυρο και ρίχνουμε τα κομμάτια του τοστ.
- Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Πολτοποιούμε την σούπα με το ραβδομπλέντερ και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι κ μοσχοκάρυδο.
- Σερβίρουμε με το μείγμα κρουτόν, μπέικον κ λίγο μαϊντανό.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News