Τα σύκα είναι αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε φρέσκο αλλά και σε διάφορες εκδοχές του. Ο πρωταγωνιστής του Αυγούστου μπορεί να γίνει μια από τις πιο νόστιμες μαρμελάδες που έχεις δοκιμάσει. Αυτή η συνταγή για μαρμελάδα σύκο θα γίνει το αγαπημένο σου πρωινό αλείφοντάς την σε φρυγανιές ή βάζοντάς την μέσα στο γιαούρτι σου.

Ένα κέικ σύκο διαφορετικό από όλα τα άλλα. Δεν έχει καθόλου ζάχαρη

Συνταγή για μαρμελάδα σύκο

  • 1 κιλό ώριμα σύκα
  • Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • Χυμό από 1 λεμόνι και φλούδες για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Πώς να φτιάξεις μαρμελάδα σύκο

  1. Βάζουμε τα σύκα και 150 ml νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Αφήνουμε να σιγοβράσει και να φουσκώσει για 5 λεπτά ή μέχρι τα σύκα να μαλακώσουν και να αφήσουν τους χυμούς τους. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Το αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας τακτικά για περίπου 5-7 λεπτά ή μέχρι να γίνει παχύρευστο, απομακρύνοντας τον αφρό που ανεβαίνει στην επιφάνεια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να καθίσει για 10 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε το μείγμα σε αποστειρωμένα βάζα. Σφραγίζουμε τα καπάκια και αφήνουμε τα να κρυώσουν εντελώς. Θα διατηρηθεί για έξι μήνες σε κλειστά βαζάκια και 2 εβδομάδες στο ψυγείο μόλις ανοίξει.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News