Αναζητάς μια αλλαγή στην κουζίνα σου και στα γεύματά σου; Ξέρεις κάτι; Μπορείς πάρα πολύ εύκολα να το επιτύχεις, φέρνοντας λίγο άρωμα Ινδίας στην καθημερινότητά σου! Για σήμερα σου έχω ετοιμάσει μια φανταστική συνταγή για κοτόπουλο tikka masala. Αν και θα χρειαστείς αρκετό χρόνο για να την προετοιμάσεις, εμπιστεύσου με, αξίζει και θα σε αποζημιώσει γευστικά! Δεν με πιστεύεις; Δοκίμασέ το μόνη σου!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή για κοτόπουλο tikka masala:

Για τη μαρινάδα:

  • 3 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και δέρμα
  • 125 γρ. απλό γιαούρτι
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
  • 2 κουταλάκια γκαράμ μασάλα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα

Για τη σως:

  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 8 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κουρκουμά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κόλιανδρο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη τσίλι
  • 2 κουταλάκια γκαράμ μασάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας πουρέ ντομάτας
  • 800 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 300 mL νερό
  • 250 mL βαριά κρέμα
  • 10 γρ. φρέσκο κόλιανδρο, για γαρνίρισμα
  • μαγειρεμένο ρύζι, για το σερβίρισμα
  • ψωμί naan, για το σερβίρισμα
Συνταγή για κοτόπουλο
Unsplash / Dolores Preciado

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Κόψε το κοτόπουλο σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. Συνδύασε το κομμένο κοτόπουλο με το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το τζίντζερ, το αλάτι, το κύμινο, το γκαράμ μασάλα και την πάπρικα και ανακάτεψε μέχρι να καλυφθεί καλά.
  2. Σκέπασέ το και άφησέ το στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή όλη τη νύχτα.
  3. Προθέρμανε το φούρνο στους 260 ° C. Στρώσε σε ένα ταψί ψησίματος χαρτί περγαμηνής.
  4. Τοποθέτησε τα μαριναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου ξύλινα σουβλάκια και, στη συνέχεια, τοποθέτησέ τα πάνω από το έτοιμο ταψί, βεβαιώσου ότι υπάρχει χώρος κάτω από το κοτόπουλο για να μοιραστεί η θερμότητα πιο ομοιόμορφα. Ψήσε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς στις άκρες.


Φτιάξε τη σάλτσα:

  1. Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, στη συνέχεια σόταρε τα κρεμμύδια, το τζίντζερ και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να ροδίσουν.
  2. Πρόσθεσε το κύμινο, τον κουρκουμά, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, τη σκόνη τσίλι και το γκαράμ μασάλα και ανακάτεψε καλά για περίπου 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να μυρίσουν τα μπαχαρικά.
  3. Ανακάτεψε τον πουρέ ντομάτας, τη σάλτσα ντομάτας και 1 ¼ φλιτζάνια νερό, έπειτα βράσε και μαγείρεψε για περίπου 5 λεπτά. Ρίξε μέσα την κρέμα.
  4. Αφαίρεσε το κοτόπουλο από τα σουβλάκια και πρόσθεσέ το στη σάλτσα, μαγειρεύοντας για άλλα 1-2 λεπτά.
  5. Για να γαρνίρεις χρησιμοποίησε κόλιανδρο και σέρβιρε πάνω από ρύζι ή μαζί με ψωμί naan.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News