Το κοτόπουλο είναι εξαιρετικά εύκολο στο μαγείρεμα και εξαιρετικά ιδιότροπο στο καθάρισμα. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που πρέπει να απασχολεί τον κρεοπώλη σου και όχι εσένα! Η συνταγή για κοτόπουλο με σπανάκι, τυρί κρέμα και μοτσαρέλα είναι ένα εξαιρετικό πιάτο με μοναδική γεύση. Δεν έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας αφού δεν είναι πολλά αυτά που θα χρειαστεί να κάνεις!

Τι θα χρειαστείς για το κοτόπουλο με σπανάκι

  • 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα κομμένα οριζόντια
  • 230 gr. τυρί κρέμα
  • 2 φλιτζάνια σπανάκι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 120 gr. μοτσαρέλα τριμμένη

Για τη μαρινάδα:

  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 1/2 κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού, προαιρετικά
  • 1/2 κ.γ. ιταλικό καρύκευμα, προαιρετικά

Πώς να φτιάξεις το κοτόπουλο με σπανάκι, τυρί κρέμα και μοτσαρέλα

  1. Αρχικά ανακατεύουμε τα υλικά για τη μαρινάδα και έπειτα την αλείφουμε πάνω στο κοτόπουλο κάνοντας μασάζ στο κρέας
  2. Αφήνουμε για 10-15′ στην άκρη όσο ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετούμε τη σχάρα στη μεσαία θέση
  4. Πλένουμε το σπανάκι και το ρίχνουμε μαζί με 1 κ.σ. λάδι σε ένα κατσαρολάκι να ανακατευτούν
  5. Τοποθετούμε τα στήθη κοτόπουλου στραγγισμένα από τη μαρινάδα σε ένα ταψί
  6. Απλώνουμε το μαλακό τυρί κρέμας πάνω στο στήθος κοτόπουλου και έπειτα απλώνουμε το σπανάκι πάνω από το τυρί κρέμας
  7. Τέλος, πασπαλίζουμε μοτσαρέλα από πάνω και ψήνουμε για 20-30′

Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News