Το μέλι είναι ένα υλικό απαραίτητο για την κουζίνα και πάρα πολύ θρεπτικό και υγιεινό! Πέρα από τις θρεπτικές τους αξίες, όμως, σε όποια συνταγή κι αν το προσθέσεις δίνει μια πολύ γλυκιά και ξεχωριστή νότα! Για σήμερα, λοιπόν, σου έχω μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή για φτερούγες κοτόπουλου με μέλι. Οι τραγανές καυτερές φτερούγες σε συνδυασμό με το μέλι είναι αυτό που κάνει το συγκεκριμένο πιάτο μοναδικό!
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 24 φτερούγες κοτόπουλου
- 4 κουτ. σούπας μουστάρδα με μέλι
- 2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
- 2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1 μικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
Συνταγή για σαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο που θυμίζει καλοκαίρι

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για τη συνταγή για φτερούγες:
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε με το σύρμα όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.
- Βάλε τις φτερούγες του κοτόπουλου και ανακάτεψε tew καλά μέχρι να καλυφθούν από όλες τις πλευρές.
- Κάλυψε τες με μεμβράνη και άφησέ τες στο ψυγείο για 1 ώρα, να μαριναριστούν.
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 200° C.
- Άπλωσε τις φτερούγες μαζί με τη μαρινάδα σε ένα ταψί, που ιδανικά να τις χωράει σε μια στρώση, και ψήσε τες για περίπου 20 – 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Σέρβιρε τις φτερούγες σε πιατέλα. Άδειασε όση σάλτσα έμεινε στο ταψί σε ένα μικρό μπολ και συνόδεψε τις φτερούγες.
Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News