Φτερούγες κοτόπουλου με σκόρδο και παρμεζάνα. Μια συνταγή που θα λατρέψεις εσύ και η οικογένεια σου. Αναζητάς ένα γρήγορο γεύμα; Το βρήκες! Ίσως η ιδέα του να δοκιμάσεις τη συγκεκριμένη συνταγή στο σπίτι να σου φαίνεται κάπως δύσκολη, αλλά η τραγανή επικάλυψη του κοτόπουλου θα σε ανταμείψει. Αν εφαρμόσεις αυτή τη μέθοδο για το ψήσιμό του θα τη λατρέψεις και θα επιστρέφεις σε αυτή ξανά και ξανά.

Φτιάχνουμε τραγανές φτερούγες κοτόπουλου με πεντανόστιμη σως!

Φτερούγες κοτόπουλου με σκόρδο και παρμεζάνα: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 900 γρ. φτερούγες κοτόπουλου με κόκαλα
  • 1/4 φλιτζάνι φυτικό λάδι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 8 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό
  • 3/4 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και ακόμα λίγη για το σερβίρισμα
  • 1 κουτ. κόκκινες νιφάδες πιπεριού
  • Caesar dressing

Εύκολη συνταγή για πικάντικο κοτόπουλο Arrabbiata

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° και στρώνουμε ένα μεγάλο φύλλο λαδόκολλας. Ρίχνουμε τις φτερούγες, τις λαδώνουμε και τις αλατοπιπερώνουμε.
  2. Τις μεταφέρουμε σε έτοιμη μεταλλική σχάρα και τις ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, περίπου 50 λεπτά.
  3. Φτιάχνουμε τη σάλτσα: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε μαζί το λιωμένο βούτυρο, το σκόρδο, τον μαϊντανό, την παρμεζάνα και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Προσθέτουμε τις φτερούγες μέχρι να καλυφθούν εντελώς.
  4. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε με Caesar dressing.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News