Το ρυζόγαλο είναι ένα αγαπημένο και παραδοσιακό γλυκό που δεν μπορεί να λείπει από καμία ελληνική κουζίνα. Καμιά φορά, όμως, όταν η παράδοση συναντά τις σύγχρονες τεχνικές γίνονται θαύματα κι ένα από αυτά είναι η συνταγή που σου έχω ετοιμάσει σήμερα! Συνταγή για ρυζόγαλο σε φόρμα!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή για ρυζόγαλο:

  • 6 φλιτζάνια γάλα
  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • 3 κουταλιές κορν φλάουρ
  • 1/2 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
  • 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 κρόκους αυγών
  • 1 φακελάκι ζελέ της αρεσκείας σου
  • 1 κουτί κομπόστα της αρεσκείας σου
  • 2 κουταλιές σταφίδες ξανθές
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Βράσε σε μια κατσαρόλα το ρύζι με τρία φλιτζάνια νερό, ρίξε το ξύσμα και συνέχισε το βράσιμο, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Πρόσθεσε το γάλα, μισό φλιτζάνι ζάχαρη και ανακάτεψε.
  2. Χτύπησε τους κρόκους, ρίξε το κορν φλάουρ και πρόσθεσέ τα στην κατσαρόλα με το ρύζι. Ανακάτεψε με το σύρμα και άφησε το μείγμα να δέσει. Κατέβασε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίξε τις σταφίδες.
  3. Βάλε σε μια λεκάνη ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και ρίξε το ζελέ. Ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί, πρόσθεσε ενάμισι φλιτζάνι κρύο νερό και βάλε το για λίγο στο ψυγείο να πήξει.
  4. Ρίξε σε ένα τηγάνι την υπόλοιπη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τέσσερις κουταλιές νερό. Βάλε το τηγάνι στη φωτιά, ανακάτευε συνεχώς, μέχρι να ροδίσει η ζάχαρη και ρίξε την καραμέλα σε μια στρογγυλή φόρμα.
  5. Πρόσθεσε στο ρυζόγαλο τη μισή κομπόστα κομμένη σε κομματάκια, ανακάτεψε και στρώσε το μείγμα στη φόρμα. Άφησέ το να κρυώσει.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News