Τα gingerbread cookies θα γίνουν η αγαπημένη σου χριστουγεννιάτικη συνήθεια. Η γεύση τους είναι λιγάκι πικάντικη λόγω του τζίντζερ ωστόσο είναι πολύ νόστιμα και μπορούν να αποτελέσουν μία πολύ ευχάριστη και δημιουργική απασχόληση για εσένα και τα παιδιά σου. Μπορείς να τα στολίσεις με οτιδήποτε θες και να αφήσεις την φαντασία σου ελεύθερη. Τα σχέδια μπορεί να είναι από αστεράκι μέχρι δεντράκι ή ακόμα καλύτερα για τα παιδιά στη φόρμα του μπισκοτούλη! Η συνταγή για gingerbread cookies θα γίνει η αγαπημένη σου συνταγή για τις γιορτές.

Τι θα χρειαστείς για τη συνταγή για gingerbread cookies

  • 10 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο, μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλιτζανιού ελαφριά ή σκούρα καστανή ζάχαρη
  • 2/3 φλιτζανιού μη θειωμένη μελάσα
  • 1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 και 1/2 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα
  • προαιρετικό: εύκολο γλάσο μπισκότων ή βασιλικό γλάσο

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή για gingerbread cookies

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα φορητό μίξερ χτυπάμε το βούτυρο για 1 λεπτό σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει κρεμώδες.
  2. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και τη μελάσα και χτυπάμε σε μέτρια υψηλή ταχύτητα μέχρι να συνδυαστούν και να έχουν κρεμώδη εμφάνιση.
  3. Ξύνουμε τις πλευρές και το κάτω μέρος του μπολ ανάλογα με τις ανάγκες.
  4. Στη συνέχεια, χτυπάμε με αυγό και βανίλια σε υψηλή ταχύτητα για 2 λεπτά.
  5. Ξύνουμε τις πλευρές και το κάτω μέρος του μπολ ανάλογα με τις ανάγκες.
  6. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, το τζίντζερ, την κανέλα, το μπαχάρι και τα γαρίφαλα μαζί μέχρι να συνδυαστούν.
  7. Σε χαμηλή ταχύτητα, ανακατεύουμε αργά τα υγρά συστατικά μέχρι να συνδυαστούν.
  8. Η ζύμη των μπισκότων θα είναι αρκετά παχιά και ελαφρώς κολλώδης.
  9. Χωρίζουμε τη ζύμη στο μισό και τοποθετούμε το κάθε μερίδιο σε ένα μεγάλο κομμάτι πλαστικού περιτυλίγματος Τυλίγουμε κάθε ένα σφιχτά και πιέζουμε προς τα κάτω για να δημιουργήσουμε ένα σχήμα δίσκου.
  10. Ψύχουμε τους δίσκους για τουλάχιστον 3 ώρες και έως 3 ημέρες.
  11. Η ψύξη είναι υποχρεωτική για αυτήν τη ζύμη μπισκότων.
  12. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  13. Πλάθουμε τα μπισκότα στο σχήμα που θέλουμε και τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά.
  14. Έπειτα διακοσμούμε με ότι θέλουμε χρησιμοποιώντας το γλάσο

Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News