Το μπρικ είναι ένα από τα παραδοσιακά πιάτα της Τυνησίας και αποτελείται από λεπτό φύλλο γεμιστό και συνήθως τηγανητό. Η πιο διαδεδομένη του μορφή είναι το μπρικ με αβγό, όπου ένα ολόκληρο αβγό μαζί με με γέμιση σου σερβίρονται σε ένα εξαιρετικό και , σίγουρα, διαφορετικό πιάτο. Για σήμερα, λοιπόν, πανεύκολα τυνησιακά αυγά σε φύλλο μπρικ που θα φτιάξεις σε λιγότερο από μισή ώρα αρκεί να έχεις φροντίσει να έχεις τα υλικά. Είναι ό,τι πρέπει για ένα γρήγορο γεύμα, δείπνο ή snack!

Ο σωστός τρόπος για να φτιάξεις τα αυγά στον φούρνο!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τα τυνησιακά αυγά σε φύλλο μπρικ:

Για την καυτερή πάστα πιπεριάς:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάρο (άγριο κύμινο)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι τσίλι
  • ¾ φλιτζάνι ψιλοκομμένες ψητές κόκκινες πιπεριές
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

Για το φύλλο μπρικ:

  • 2 φλιτζάνια πατάτα σε κύβους
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
  • ⅓ φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 φύλλα παγωμένη ζύμη φύλλου, αποψυγμένη
  • Σπρέι μαγειρικής
  • 4 μεγάλα αυγά, παγωμένα
  • περίπου 1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 μεγάλο ασπράδι αυγού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού νερό
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιανδρο

Πώς να φτιάξεις τα τέλεια αυγά ποσέ σπίτι σου!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  • Για να προετοιμάσεις την καυτερή πάστα πιπεριάς, τοποθέτησε τους σπόρους κύμινου και κάρο σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγείρεψε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συχνά. Τοποθέτησε το μείγμα των σπόρων, την πιπεριά τσίλι και τα επόμενα 4 συστατικά (μέσω του σκόρδου) σε ένα μπλέντερ. Και χτύπα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°.
  • Ζέστανε λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε πατάτες, κουρκουμά, αλάτι και τριμμένο κόκκινο πιπέρι (αν θέλεις). Σόταρε για 6 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανές οι άκρες. Πρόσθεσε μαϊντανό και πράσινα κρεμμυδάκια. μαγείρεψε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Αφαίρεσε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει για 5 λεπτά.
  • Τοποθέτησε 1 φύλλο ζύμης σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής ή επιφάνεια εργασίας και ρίξε το μαγειρικό σπρέι. Δίπλωσε το φύλλο στη μέση σαν βιβλίο. Κάλυψε το κάτω τρίτο του φύλλου με μαγειρικό σπρέι (το στενό άκρο πρέπει να είναι στραμμένο προς το μέρος σου). Δίπλωσε το κάτω ένα τρίτο προς τα πάνω. Τοποθέτησε το 1/4 των πατατών κυκλικά στο κέντρο του κάτω (διπλωμένου) τρίτου του φύλλου, δημιουργώντας μια φωλιά για το αυγό. Σπάσε 1 αυγό στο κέντρο της πατάτας. Πασπάλισε το 1/4 της φέτας πάνω από το αυγό. Πασπάλισε με μαύρο πιπέρι. Δίπλωσε το πάνω τρίτο του φύλλου πάνω από το αυγό, τις πατάτες και το τυρί, διπλώνοντας στις πλευρές για να σχηματίσεις ένα πακέτο. Τοποθέτησε το πακέτο σε ένα ταψί καλυμμένο με μαγειρικό σπρέι. Επανάλαβε με το υπόλοιπο φύλλο, τις πατάτες, τα αυγά, το τυρί και το μαύρο πιπέρι. Συνδύασε το ασπράδι αυγού και 1 κουταλάκι του γλυκού νερό σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Άλειψε τα φύλλα με μείγμα ασπράδι αυγού. Ψήσε στους 200° για 9 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Ρίξε ομοιόμορφα τη τηνβ καυτερή πάστα πιπεριάς με κουτάλι πάνω από το μπρικ και πασπάλισε με κόλιανδρο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News