Το αρνάκι γεμιστό δύσκολα λείπει από τα τραπέζια μας τις γιορτές, γι’ αυτό κι εμείς είπαμε να το ανεβάσουμε ένα level παραπάνω φέτος και να σε εκπλήξουμε ευχάριστα. Σου έχουμε ετοιμάσει συνταγή για αρνάκι γεμιστό με βερίκοκα και μέντα! Μία συνταγή σαν αυτή της γιαγιάς, αλλά λίγο διαφορετική και ίσως πιο νόστιμη! Αποτελεί το ιδανικό πιάτο για το γεύμα των Χριστουγέννων για εσένα που δεν είσαι και πολύ fan της γαλοπούλας.

Wellington με μοσχάρι στο air fryer: Φτιάξε την απόλυτη χριστουγεννιάτικη συνταγή γρήγορα και πιο οικονομικά από ποτέ

Συνταγή για αρνάκι γεμιστό: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 1 μπούτι αρνιού (περίπου 2 κιλά), αποστεωμένο
  • 100 γρ καρότο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ πράσο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ σέλινο, ψιλοκομμένο
  • ½ βολβός σκόρδου, κομμένο σε σκελίδες και ελαφρά θρυμματισμένο
  • ½ φακελάκι δεντρολίβανο
  • 500 ml ζωμός αρνιού ή κοτόπουλου

Για τη γέμιση:

  • 200 γραμμάρια αποξηραμένα βερίκοκα έτοιμα προς κατανάλωση, ψιλοκομμένα
  • ½ φακελάκι μέντα, ψιλοκομμένη
  • 150-200 γρ τριμμένη φρυγανιά
  • 1 αυγό

Χριστουγεννιάτικη πάβλοβα: Ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρώσεις το γεύμα των γιορτών!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Τοποθετούμε το αρνί, με το δέρμα προς τα κάτω, σε μια σανίδα κοπής και κόβουμε αρκετούς σπάγκους μαγειρικής αρκετά μακριά ώστε να τα δέσουμε γύρω από το αρνί. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και αλατοπιπερώνουμε καλά. Απλώνουμε τη γέμιση στη μέση του αρνιού και μετά διπλώνουμε το κρέας για να σχηματιστεί ένα ρολό. Έπειτα το δένουμε με τους σπάγκους για να μην ανοίξει, αλλά δεν πρέπει να τους σφίξουμε πολύ γιατί μπορεί να κοπεί το κρέας.
  2. Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 170C/150C. Αλατοπιπερώνουμε το αρνί ομοιόμορφα παντού. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και μετά ροδίζουμε το αρνί παντού.
  3. Ρίχνουμε τα λαχανικά, το σκόρδο και το δεντρολίβανο σε ένα ταψί και βάζουμε το αρνί από πάνω, με τη ραφή προς τα κάτω. Μαγειρεύουμε το αρνί περίπου 1 ώρα για ένα μπούτι 2 κιλών.
  4. Βγάζουμε το αρνί από το ταψί μόλις είναι έτοιμο, ενώ προσπαθούμε να το διατηρήσουμε ζεστό για να ξεκουραστεί, περίπου άλλη μία ώρα. Βάζουμε το ταψί ξανά στην εστία και προσθέτουμε τον ζωμό, τον αφήνουμε να σιγοβράσει και, στη συνέχεια, τον ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με 500 ml νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει ξανά μέχρι να μειωθεί στο μισό. Έπειτα, περιχύνουμε τον ζωμό στο αρνί και σερβίρουμε!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News