Συνήθως τα παραγγέλνεις απ’ το αγαπημένο σου ασιατικό εστιατόριο, αλλά μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου στο σπίτι τα spring rolls με λαχανικά και μάλιστα πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι φαντάζεσαι!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού rice vinegar
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού Corn Flour
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 5 μεγάλα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 1/2 κούπες λάχανο λεπτοκομμένο
  • Άλλα λαχανικά της επιλογής μας
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 8 φύλλα για spring rolls
  • Γλυκόξινη σάλτσα

Spring rolls με σοκολάτα και μπανάνα για να έχεις μια γλυκιά μέρα

Πώς θα φτιάξεις τα spring rolls με λαχανικά;

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη σόγια, το ξίδι, το σησαμέλαιο, το Corn Flour και 2 κουταλάκια του γλυκού νερό για να διαλυθούν.
  2. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα.
  3. Μαγειρεύουμε τα μανιτάρια, πετώντας, προσθέτουμε το λάχανο, τα υπόλοιπα λαχανικά, το τζίντζερ και το σκόρδο.
  4. Ανακατεύουμε με το μείγμα σάλτσας σόγιας και μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
  5. Ζεσταίνουμε λάδι για να τηγανίσουμε τα spring rolls και βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας απ’ τη γέμιση στο κάθε φύλλο.
  6. Τυλίγουμε τα spring rolls και βάζουμε μια σταγόνα νερού στην άκρη για να μην ανοίξουν.
  7. Τηγανίζουμε σε παρτίδες, γυρίζοντας μία φορά, μέχρι να ροδίσουν, 7 έως 8 λεπτά.
  8. Σερβίρουμε με την αγαπημένη μας σάλτσα ή γλυκόξινη, που σου προτείνουμε να τη δοκιμάσεις!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News