Μήπως διάβασες τον τίτλο κι έχεις άγνωστες λέξεις; Μην αγχώνεσαι! Η σάλτσα τσιμιτσούρι είναι ο νέος σου έρωτας και το νέο συνοδευτικό του burger σου! Είναι η πιο εύκολη και υγιεινή συνταγή για σάλτσα και είναι πολύ διάσημη στην Αργεντινή. Θα απογειώσει κάθε σου γεύμα!

Quesadilla Burger: Η νέα viral συνταγή του TikTok που μας βγάζει από το αιώνιο δίλημμα!

Τι είναι η σάλτσα τσιμιτσούρι;

Ένα απλό μείγμα από ελαιόλαδο, μαϊντανό, ρίγανη, ξύδι και τριμμένο κόκκινο πιπέρι είναι το μόνο που χρειάζεται. (Μερικές φορές προστίθεται και σκόρδο.)

Κοτόπουλο τσιμιτσούρι: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 1 γλυκοπατάτα
  • ¼ φλιτζανιού φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
  • 1 ½ κιλό κιμά κοτόπουλου
  • 130 γρ. φέτες τυρί τσένταρ
  • 4 ψωμάκια για μπέργκερ, φρυγανισμένα

Burger με μελιτζάνα και σως από αβοκάντο – Η πιο λαχταριστή vegan συνταγή είναι εδώ!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Βάζουμε τις πατάτες στο air fryer και τις μαγειρεύουμε.
  2. Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε τον μαϊντανό, τη ρίγανη, το ξύδι, την τριμμένη κόκκινη πιπεριά, 3 κουταλιές της σούπας λάδι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μπολ για να φτιάξουμε τη σάλτσα τσιμιτσούρι.
  3. Συνδυάζουμε το κοτόπουλο, 1 κουταλιά της σούπας τσιμιτσούρι και το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Πλάθουμε 4 μπιφτέκια.
  4. Ζεσταίνουμε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα μπιφτέκια και τα μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν, 4 έως 5 λεπτά ανά πλευρά. Βάζουμε σε κάθε μπιφτέκι με μια φέτα τσένταρ και μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει, περίπου 30 δευτερόλεπτα.
  5. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια σε φρυγανισμένα ψωμάκια με τσιμιτσούρι, μαζί με τις γλυκοπατάτες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News