Αυτά τα μπισκοτοβουτήματα μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια και τα λατρεύουμε. Εάν έχουμε κιόλας ένα καλό ζαχαροπλαστείο στη γειτονιά και τα παίρνουμε από εκεί, νιώθουμε την απόλυτη ευτυχία. Αλλά επειδή αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, μπορείς να φτιάξεις σπιτικά πτι φουρ. Με την παρακάτω συνταγή δεν θα θες να ξαναπάρεις απ’ έξω!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

Για τα μπισκότα:

  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 15 γραμμάρια corn flour
  • 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 120 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Για τη γέμιση:

Για την επικάλυψη:

  • 100 γραμμάρια κουβερτούρα της επιλογής σου
  • Θριμματισμένους ξηρούς καρπούς, τρούφα και ινδοκάρυδο

Η συνταγή για σπιτικά πτι φουρ:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη, κι αφού γίνει το μείγμα σαν κρέμα, προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι, το corn flour και τη βανίλια.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  3. Πλάθουμε μπισκότα στο σχήμα που θέλουμε και ψήνουμε για 12-15 λεπτά.
  4. Λιώνουμε την κουβερτούρα και, αφού κρυώσουν τα μπισκότα, τα αλείφουμε με τη μαρμελάδα και τα ενώνουμε 2-2.
  5. Στη συνέχεια, βουτάμε τις άκρες στην κουβερτούρα και πασπαλίζουμε τους ξηρούς καρπούς, την τρούφα και το ινδοκάρυδο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News