Τα ζυμαρικά είναι μια ιδανική βάση για να ετοιμάσουμε ένα πιάτο για κάθε περίσταση. Και τώρα το καλοκαίρι, που τα λαχανικά πρωταγωνιστούν, μια μακαρονάδα με ζυμαρικά από κολοκύθι και γαρίδες είναι ό,τι πρέπει για να χαρίσει στο τραπέζι σου τη φρεσκάδα που του χρειάζεται. Με αυτό το πιάτο, έχεις την αίσθηση ότι τρως μακαρόνια, ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ υγιεινό και ιδιαίτερα ελαφρύ! Σε όσους λοιπόν αρέσουν τα κολοκυθάκια, θα λατρέψουν αυτή τη συνταγή. Σε εσένα που απλά αδιαφορείς για την ύπαρξη αυτού του λαχανικού, αν δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή, ίσως και να αλλάξεις για πάντα τον τρόπο που βλέπεις τα κολοκυθάκια.

Ζυμαρικά – κοχύλια γεμιστά με κιμά στο φούρνο για να πας την μπολονέζ σε άλλο επίπεδο

Συνταγή για ζυμαρικά από κολοκύθι με γαρίδες: Υλικά

  • 4 μέτρια κολοκυθάκια
  • 3 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 3-4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς τσίλι
  • 2 μέτριες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα, συν έξτρα για το σερβίρισμα
  • 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
  • 400 γραμμάρια γαρίδες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού άμυλο καλαμποκιού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κρύο νερό
  • Αλάτι, πιπέρι

Το πιο νόστιμο κρύο πιάτο με ζυμαρικά που θα φτιάξεις σε λίγα λεπτά

Πώς να φτιάξεις την πιο λαχταριστή καλοκαιρινή μακαρονάδα

  1. Με ένα ειδικό σπιράλ gadget κόβουμε τα κολοκυθάκια. Επειδή βγαίνουν πολύ μακριές οι λωρίδες, καλό θα ήταν να τις κόψουμε έτσι ώστε να έχουν μήκος περίπου όπως έχουν και τα μακαρόνια.
  2. Έπειτα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι. Γυρίζουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις γαρίδες που έχουμε καθαρίσει και τις μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Στη συνέχεια τις αφαιρούμε από το τηγάνι.
  3. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε στο τηγάνι για 5 έως 7 λεπτά. Καθώς μαγειρεύουμε, είναι πολύ σημαντικό να ανακατεύουμε συνεχώς.
  4. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον βασιλικό και το τυρί παρμεζάνα και στη συνέχεια μαγειρεύουμε για ένα λεπτό. Μεταφέρουμε προσεκτικά τα ζυμαρικά, τις ντομάτες και τον βασιλικό σε ένα πιάτο σερβιρίσματος, αφήνοντας το υγρό στο τηγάνι.
  5. Αφήνουμε το υγρό που έχει μείνει στο τηγάνι να σιγοβράσει.
  6. Συνδυάζουμε το άμυλο καλαμποκιού και το κρύο νερό σε ένα μικρό μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα στο υγρό που σιγοβράζει. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα και να γίνει σάλτσα για περίπου 1 λεπτό. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
  7. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα ζυμαρικά μας. Τέλος, προσθέτουμε τις γαρίδες μας και σερβίρουμε αμέσως.
  8. Καλή απόλαυση!

Συνδύασε τα ζυμαρικά μ’ αυτά τα λαχανικά για το πιο γευστικό πιάτο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News