Σέρβιρε αυτή τη vegan σούπα με σέλινο και φουντούκι ως ορεκτικό και μάγεψε τους καλεσμένους σου το βράδυ των Χριστουγέννων! Το λάδι τρούφας σου υποσχόμαστε ότι θα απογειώσει το πιάτο σου, ενώ τα μυρωδικά θα σε κάνουν να θες να την γευτείς ξανά και ξανά! Πρόκειται για ένα πιάτο που δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι σου!

Μικρές… χιονόμπαλες με καρύδα! Το άκρως γιορτινό γλυκό που θα σε ξετρελάνει

Σούπα βελουτέ με σέλινο: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό τσαμπί θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 σέλινο (περίπου 1 κιλό), ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 πατάτα (περίπου 200 γρ.), ψιλοκομμένη
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών 
  • 100 ml κρέμα σόγιας
  • 50 γρ φουντούκια, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι τρούφας

Εύκολο πανετόνε με σοκολάτα και πορτοκάλι – Η ιταλική συνταγή που έχει γεύση Χριστούγεννα

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά. Δένουμε τα κλωναράκια θυμαριού και τα φύλλα δάφνης μαζί με ένα σπάγκο και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με το κρεμμύδι και μια πρέζα αλάτι. Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
  2. Ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα, στη συνέχεια προσθέτουμε το σέλινο και την πατάτα. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και πασπαλίζουμε με μια μεγάλη πρέζα αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε τον ζωμό, αφήνουμε να βράσει και στη συνέχεια σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν εντελώς τα λαχανικά.
  3. Ρίχνουμε τα μυρωδικά, στη συνέχεια ανακατεύουμε με την κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και χτυπάμε με το μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ανακατεύουμε με 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι τρούφας κάθε φορά και δοκιμάζουμε – η ισχύς του λαδιού θα ποικίλλει, επομένως είναι καλύτερα να ξεκινήσουμε με λιγότερο λάδι και να προσθέτουμε λίγο τη φορά.
  4. Για να τη σερβίρουμε, ξαναζεσταίνουμε τη σούπα, τη σερβίρουμε σε μπολ και ρίχνουμε από πάνω τα φουντούκια, λίγο μαύρο πιπέρι και λίγο λάδι τρούφας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News