Ο μπακαλιάρος σκορδαλιά είναι το παραδοσιακό πιάτο της 25ης Μαρτίου και θα τον βρεις σε μεγάλες ποσότητες σε κάθε τραπέζι. Τι μπορείς όμως να κάνεις με την σκορδαλιά που ενδέχεται να περισσέψει μετά το μεσημεριανό γεύμα; Αυτή η συνταγή για κροκέτες σκορδαλιάς θα σε σώσει, γιατί τίποτα δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένο.

Τουτουμάκια ή χυλοπίτες κοκκινιστές – Η παράδοση στο πιάτο σου!

Συνταγή για κροκέτες σκορδαλιάς: Υλικά

  • 2,5 φλιτζάνια σκορδαλιά (φτιαγμένη με πατάτα)
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • Άνηθος
  • Πάπρικα καυτερή
  • Καλαμποκέλαιο

Πώς να φτιάξεις κροκέτες με την σκορδαλιά που σου περίσσεψε

  1. Προσθέτουμε στη σκορδαλιά το αλεύρι (σταδιακά ώστε να ελέγχουμε την υφή), το αυγό, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο ψιλοκομμένο και την πάπρικα (όση μας αρέσει).
  2. Ανακατεύουμε ώσπου να αποκτήσουμε μία αρκετά σφιχτή, μαστιχωτή ζύμη. Παίρνουμε με ένα κουτάλι γεμάτες κουταλιές από αυτήν και τις ρίχνουμε –σταδιακά ώστε να μην πέφτει η θερμοκρασία- σε καυτό καλαμποκέλαιο.
  3. Τηγανίζουμε 3-4 λεπτά, αναποδογυρίζοντας τις κροκέτες μία φορά στη διάρκεια του τηγανίσματος. Εκείνο που επιδιώκουμε είναι οι κροκέτες μας να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα, με μία τραγανή κρούστα εξωτερικά αλλά εσωτερικά να παραμείνουν μαλακές και τρυφερές.
  4. Βγάζουμε με προσοχή με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο που έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί για να μαζέψουμε το περίσσιο λάδι.
  5. Μόλις ολοκληρώσουμε το τηγάνισμα, αφαιρούμε το χαρτί και σερβίρουμε στολίζοντας με 2-3 ντοματίνια χαραγμένα στη μέση

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News