Στη διατροφή μας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα είναι καλό να τρώμε ψάρι. Ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι όπου δεν προτιμούν να μαγειρέψουν το ψάρι καθώς θεωρούν ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Η πραγματικότητα όμως διαφέρει! Η αλήθεια είναι ότι εξαρτάται από το ψάρι που θα επιλέξεις να μαγειρέψεις. Ο σολομός είναι μία εξαιρετική επιλογή αν θες να ετοιμάσεις κάτι νόστιμο και γρήγορα. Η συνταγή για σολομό με σάλτσα είναι η πιο εύκολη και γευστική επιλογή που μπορείς να επιλέξεις.

Τι θα χρειαστείς για να φτιάξεις τη συνταγή

  • 400 gr. φιλέτο σολομού
  • 2 ματσάκια άνηθο
  • 5 φέτες ψωμί του τοστ
  • λίγη ζάχαρη
  • Αλάτι χοντρό
  • Πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • Λίγο ξύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Πώς θα φτιάξεις το σολομό με σάλτσα

  1. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο αφού τον πλύνουμε καλά
  2. Παίρνουμε ένα μπολ και ανακατεύουμε μισό κουτάλι της σούπας ζάχαρη, 1 κουτάλι της σούπας αλάτι, λίγο πιπέρι και τον άνηθο
  3. Πλένουμε το φιλέτο του σολομού και το πασπαλίζουμε με το παραπάνω μείγμα
  4. Στη συνέχεια σκεπάζουμε το ψάρι με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε στο ψυγείο ιδανικά για ένα 24ωρο

Για τη σάλτσα

  1. Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους με το λάδι, το ξύδι, τη ζάχαρη και λίγο αλατοπίπερο
  2. Προσθέτουμε τον άνηθο και τη μουστάρδα και το ανακατεύουμε
  3. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε το σολομό και σερβίρουμε σε φρυγανισμένο ψωμί με τη σάλτσα

Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News