Αν είσαι λάτρης της vegan διατροφής, τότε σίγουρα το tofu έχει την τιμητική του σ’ όσα επιλέγεις να τρως. Ακόμα, όμως, κι αν η αυστηρά χορτοφαγική διατροφή δεν είναι του γούστου σου, το tofu είναι μια τροφή που μπορεί να έχεις δοκιμάσει στην ασιατική κουζίνα. Τώρα, εμείς παίρνουμε tofu και σπανάκι και φτιάχνουμε ένα γευστικό γεύμα γεμάτο πρωτεΐνη!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 συσκευασία tofu
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν, προαιρετικά
  • 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 150 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι
  • 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο ​​βασιλικό, χοντροκομμένο

Πώς θα φτιάξεις το πιάτο με tofu και σπανάκι;

  1. Ανακατεύουμε το tofu, τον κουρκουμά, το 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το καγιέν, σ’ ένα μεσαίο μπολ. Αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σ’ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και μετά ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το tofu. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά το tofu και να μοιάζει με ομελέτα, για περίπου 5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το σπανάκι, τον χυμό λεμονιού και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, για 1 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε μέσα τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε για ακόμα 1 λεπτό.
  5. Αφαιρούμε απ’ τη φωτιά, ανακατεύουμε με τον βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε εάν χρειάζεσαι και απολαμβάνουμε!

Δες μια παραλλαγή της συνταγής:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News