Λατρεύεις τον τόνο; Τότε αυτό το σάντουιτς έχει φτιαχτεί για σένα! Έχει την σωστή ποσότητα τόνου, λιωμένου τσένταρ και είναι τόσο τραγανό όσο χρειάζεται! Ιδανικό για ένα γρήγορο σανκ στο γραφείο, αυτό το σάντουιτς είναι τόσο εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του που θα σε βοηθήσει να βάλεις τέλος στις λιγούρες στο λεπτό!

Γλυκόξινος σολομός με σκόρδο και μέλι – Η συνταγή που δε θα σε απογοητεύσει ποτέ

Σάντουιτς με τόνο: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 1/3 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 κουτ. νιφάδες θρυμματισμένη κόκκινη πιπεριά (προαιρετικά)
  • 2 κονσέρβες τόνου
  • 1 κλωνάρι σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 2 πίκλες άνηθου, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 8 φέτες ψωμί
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 ντομάτα, σε φέτες
  • 8 φέτες τσένταρ

Γλυκόξινος σολομός με σκόρδο και μέλι – Η συνταγή που δε θα σε απογοητεύσει ποτέ

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς.
  2. Στραγγίζουμε τον τόνο και προσθέτουμε το μείγμα της μαγιονέζας. Χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι για να θριμματίσουμε τον τόνο. Προσθέτουμε το σέλινο, το τουρσί, το κόκκινο κρεμμύδι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε τα υλικά να ενωθούν. Αλατοπιπερώνουμε.
  3. Βουτυρώνουμε τη μία πλευρά κάθε φέτας ψωμιού. Έπειτα, γεμίζουμε το ψωμί με με περίπου 1/2 φλιτζάνι τονοσαλάτα, 2 έως 3 φέτες ντομάτα και 2 φέτες τυρί. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά και τοποθετούμε τα σε ένα μεγάλο ταψί. Ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί, 5 με 8 λεπτά.

Σολομός στο Air Fryer: Το μυστικό για να πετύχεις τον πιο ζουμερό σολομό σε λιγότερο από 10 λεπτά

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News