Κάθε χρόνο το Πάσχα τα κόκκινα αυγά έχουν την τιμητική τους στο Πασχαλινό τραπέζι. Ωστόσο πάντα φτιάχνουμε μερικά παραπάνω και κατά συνέπεια τις περισσότερες φορές περισσεύουν. Ένας έξυπνος τρόπος να αξιοποιήσεις τα κόκκινα αυγά που σου έμειναν είναι να τα συνοδέψεις με μία σαλάτα λαχανικών με ξύδι! Όχι μόνο θα σου δώσει λύση και δε θα σου περισσέψουν αλλά θα προσθέσουν και ένα πιάτο υψηλής διατροφικής αξίας στο Πασχαλινό σου τραπέζι, αποφεύγοντας τις περιττές θερμίδες με εκλεπτυσμένες γευστικές επιλογές!

Τι θα χρειαστείς για τη σαλάτα λαχανικών

  • 2 μελιτζάνες
  • 4 κολοκύθια
  • 2 κόκκινα αυγά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 5-6 φύλλα φασκόμηλου
  • μισό ποτήρι ξύδι
  • μισό ποτήρι νερό
  • λίγο λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Πώς θα φτιάξεις τη σαλάτα λαχανικών

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια
  2. Τα ψιλοκόβουμε σε μικρά κυβάκια και τα τηγανίζουμε σε λάδι
  3. Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας προσθέτοντας αλάτι
  4. Στην συνέχεια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι με 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  5. Προσθέτουμε το φασκόμηλο, το ξύδι και μισό ποτήρι νερό
  6. Βράζουμε το μείγμα για περίπου 5 λεπτά προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι
  7. Καθαρίζουμε τα αυγά και τα κόβουμε σε φέτες
  8. Έπειτα βάζουμε τα λαχανικά σε ένα πιάτο, περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα και τοποθετούμε από πάνω τα βραστά αυγά

Μπορείς να το αφήσεις στο ψυγείο να παγώσει όπως επίσης (αν είσαι της υγιεινής κουζίνας) μπορείς να δοκιμάσεις τη συνταγή με βραστά λαχανικά!

Καλά απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News