Ένα οικονομικό και πεντανόστιμο πιάτο ελαφρώς αλμυρό, η σαλάτα με κριθαράκι είναι ένα υπέροχο γεύμα για την περίοδο της νηστείας! Δεν έχει καθόλου κρέας, αλλά η υπέροχη γεύση από το χαλούμι θα σε ανταμείψει! Αν τυχόν σου περισσέψει, μπορείς απλά να το φυλάξεις και να το κρατήσεις για να το γευτείς ως μεσημεριανό την επόμενη ημέρα.

Τα νηστίσιμα μαραθοπιτάκια με ταραμά

Σαλάτα με κριθαράκι: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 350 γρ κριθαράκι
  • 15 γρ ρίγανη
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 250 γρ χαλούμι κομμένο σε φέτες
  • 200 γρ ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • χούφτα μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
  • 140 γρ φρέσκο ​​πέστο

Κέικ ελαιόλαδου με λεμόνι: Η αυθεντική μεσογειακή συνταγή για κέικ που μυρίζει Ελλάδα

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Βράσε σε ένα μεγάλο τηγάνι αλατισμένο νερό και μαγείρεψε το κριθαράκι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Εν τω μεταξύ, ανακάτεψε την ψιλοκομμένη ρίγανη σε ένα μικρό μπολ με το λάδι και άλειψε λίγη ποσότητα πάνω από το χαλούμι. Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ψήσε το χαλούμι για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει.
  2. Στράγγισε το βρασμένο κριθαράκι και ανακάτεψέ το με τις ντομάτες, τις ελιές και το πέστο. Ρίξε αλάτι και πιπέρι. Σέρβιρε σε ένα πιάτο και ρίξε από πάνω το χαλούμι. Ρίξε το υπόλοιπο λάδι και την ρίγανη.

Τοπιναμπούρ: Ένα γευστικό ταξίδι με την περίφημη αγκινάρα της Ιερουσαλήμ

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News