Το ρύζι το αγαπάμε με όποιον τρόπο κι αν μαγειρευτεί! Φτιάχνουμε νόστιμο ρύζι με ξηρούς καρπούς, φιστίκια και κάσιους που θα αγαπήσεις!
Έχεις δοκιμάσει ρύζι με ξηρούς καρπούς; Πριν απορρίψεις την ιδέα πρέπει να ξέρεις ότι “δένουν” τέλεια και είναι πεντανόστιμα!
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι για 4 άτομα και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή αν θέλεις να αποφύγεις το κρέας.
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 1 ½ φλ. Ρύζι μπασμάτι
- ¼ φλιτζάνι φιστίκια
- 2 κουταλιές της σούπας κάσιους
- 1 κουταλάκι σπόροι κυμίνου
- 1 κόκκινο chili
- 2 πράσινα chilies
- 2 κουταλιές λάδι καρύδας
- 3 κουταλάκια τριμμένο τζίντζερ
- 2 κουταλιές τριμμένo κουρκουμά
- 1 φύλλο κάρυ
- 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
- Αλάτι για γεύση
- 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο για γαρνίρισμα
Πώς θα φτιάξεις το ρύζι με ξηρούς καρπούς;
- Μαγειρεύουμε το ρύζι μπασμάτι για 15 λεπτά.
- Αποστραγγίζουμε το ρύζι και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέση θερμοκρασία και προσθέτουμε το λάδι. Καθώς το λάδι θερμαίνεται, προσθέτουμε τα φιστίκια και τα κάσιους.
- Προσθέτουμε το κύμινο και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να “σβήνουν”. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κόκκινο και το ένα πράσινο chili και αφήνουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουμε τον τριμμένο κουρκουμά, τζίντζερ και ψιλοκομμένα πράσινα chilies και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό.
- Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε το μαγειρεμένο ρύζι. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού.
- Προσθέτουμε ψιλοκομμένο κόλιανδρο και ανακατεύουμε καλά.
Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις ρύζι με γεύση από Μεξικό!
Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News