Το ρύζι το αγαπάμε με όποιον τρόπο κι αν μαγειρευτεί! Φτιάχνουμε νόστιμο ρύζι με ξηρούς καρπούς, φιστίκια και κάσιους που θα αγαπήσεις!

Έχεις δοκιμάσει ρύζι με ξηρούς καρπούς; Πριν απορρίψεις την ιδέα πρέπει να ξέρεις ότι “δένουν” τέλεια και είναι πεντανόστιμα!

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι για 4 άτομα και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή αν θέλεις να αποφύγεις το κρέας.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 ½ φλ. Ρύζι μπασμάτι
  • ¼ φλιτζάνι φιστίκια
  • 2 κουταλιές της σούπας κάσιους
  • 1 κουταλάκι σπόροι κυμίνου
  • 1 κόκκινο chili
  • 2 πράσινα chilies
  • 2 κουταλιές λάδι καρύδας
  • 3 κουταλάκια τριμμένο τζίντζερ
  • 2 κουταλιές τριμμένo κουρκουμά
  • 1 φύλλο κάρυ
  • 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • Αλάτι για γεύση
  • 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο για γαρνίρισμα

Πώς θα φτιάξεις το ρύζι με ξηρούς καρπούς;

  1. Μαγειρεύουμε το ρύζι μπασμάτι για 15 λεπτά.
  2. Αποστραγγίζουμε το ρύζι και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέση θερμοκρασία και προσθέτουμε το λάδι. Καθώς το λάδι θερμαίνεται, προσθέτουμε τα φιστίκια και τα κάσιους.
  4. Προσθέτουμε το κύμινο και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να “σβήνουν”. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κόκκινο και το ένα πράσινο chili και αφήνουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
  5. Προσθέτουμε τον τριμμένο κουρκουμά, τζίντζερ και ψιλοκομμένα πράσινα chilies και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό.
  6. Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε το μαγειρεμένο ρύζι. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού.
  7. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο κόλιανδρο και ανακατεύουμε καλά.

Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις ρύζι με γεύση από Μεξικό!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News