Γρήγορο, κρεμώδες και γευστικό, το ριζότο είναι από τα πιο δημοφιλή πιάτα στον κόσμο. Ταιριάζει σε όλες τις εποχές και είναι εξαιρετικά απολαυστικό και θρεπτικό. Επιπλέον, δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για να ετοιμαστεί, ενώ ταιριάζει με πολλά υλικά, προσφέροντάς σου πολλές ευκαιρίες για να αυτοσχεδιάσεις. Τώρα λοιπόν που η εποχή των λαχανικών είναι στα καλύτερά της, τι θα έλεγες για ένα ριζότο με ντομάτες; Πρόκειται για ένα κλασικό πιάτο με ιταλική φινέτσα, με μερικές απλές παραλλαγές. Χρησιμοποιώντας αγνά και φρέσκα υλικά ετοιμάζεις στη στιγμή ένα καταπληκτικό καλοκαιρινό comfort food.

Ριζότο primavera: Φτιάχνουμε το αυθεντικό ιταλικό ριζότο λαχανικών που μυρίζει άνοιξη

Συνταγή για κρεμώδες ριζότο με ντομάτες: Υλικά

  • 6 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ ματσάκι φρέσκο ​​θυμάρι
  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • 1½ λίτρο βιολογικός ζωμός λαχανικών
  • 1 κρεμμύδι
  • Λίγο μάραθο
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 450 γρ ρύζι για ριζότο Arborio
  • 150 ml ξηρό λευκό κρασί
  •  80 γρ τυρί παρμεζάνα

Εύκολο ριζότο με 6 υλικά που έχεις στο σπίτι

Πώς να φτιάξεις γρήγορα και εύκολα το πιο καλοκαιρινό ριζότο

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC.
  2. Με ένα μαχαίρι, κόβουμε τους πυρήνες από τις ντομάτες, στη συνέχεια τις τοποθετούμε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ένα ταψί μαζί με την σκελίδα σκόρδο και σκορπίζουμε μερικά κλωνάρια θυμαριού.
  3. Περιχύνουμε με 1 κουταλιά της σούπας λάδι, πασπαλίζουμε με θαλασσινό αλάτι και ψήνουμε για 1 ώρα ή μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τους χυμούς τους.
  4. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μάραθο, και τα τοποθετούμε όλα σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά με 1 κουταλιά της σούπας λάδι και λίγο βούτυρο.
  5. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας από τον φούρνο και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι για να φρυγανιστεί για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί.
  6. Προσθέτουμε μια κουτάλα ζωμό και περιμένουμε μέχρι να απορροφηθεί πλήρως πριν προσθέσουμε άλλη, ανακατεύοντας συνεχώς. Η διαδικασία θα χρειαστεί 16 με 18 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, τρίβουμε την παρμεζάνα, μετά αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη για 2 λεπτά, ώστε το ριζότο να γίνει κρεμώδες.
  8. Καλή απόλαυση!

Μπαίνουμε στην κουζίνα και φτιάχνουμε ριζότο με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News