Το ριζότο είναι ένα υπέροχο φαγητό με ό,τι κι αν θες να το συνδυάσεις! Είναι όμως λιγάκι ιδιότροπο αν δε γνωρίζεις τον τρόπο για να σου βγει η τέλεια υφή χωρίς να λασπώσει ή να είναι “νερουλό”. Οποιοδήποτε ριζότο κι αν θες να δοκιμάσεις να φτιάξεις το μυστικό είναι ένα και βρίσκεται στο ρύζι που θα χρησιμοποιήσεις και στη μέθοδο που θα το μαγειρέψεις. Η συνταγή για το ριζότο με μανιτάρια θα σου δώσει την ευκαιρία να μάθεις και ένα πολύ νόστιμο φαγητό αλλά και τον τρόπο για να το πετύχεις!

Τι θα χρειαστείς για το ριζότο με μανιτάρια

  1. 400 gr. ρύζι Αρμπόριο
  2. 1 κρεμμύδι
  3. 1 κ.σ. θυμάρι
  4. 60 gr. ανάλατο βούτυρο
  5. 100-120 ml λευκό ξηρό κρασί
  6. 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
  7. 1,5 lt. νερό
  8. 100 gr. παρμεζάνα
  9. Αλάτι
  10. Πιπέρι
  11. 40 gr. ελαιόλαδο
  12. 400 gr. μανιτάρια

Πως θα φτιάξεις το ριζότο με τα μανιτάρια

  1. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το θυμάρι με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 2-3′
  2. Έπειτα ρίχνουμε το ρύζι ανεβάζοντας το μάτι στο φουλ να σοταριστεί για 1’ και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
  3. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε 250 ml νερό και τον κύβο.
  4. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  5. Όταν το απορροφήσει ρίχνουμε άλλο τόσο νερό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές.
  6. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με το νερό.
  7. Σιγά σιγά το ριζότο μας έχει αρχίσει και χυλώνει.
  8. Συνεχίζουμε τη διαδικασία δοκιμάζοντας το ρύζι.
  9. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο ρίχνουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
  10. Μόλις αρχίσει και παίρνει κρεμώδη υφή σερβίρουμε και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι!

Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News