Ένα ριζότο με άγρια ​​μανιτάρια, κοτόπουλο & μπέικον που ξεχειλίζει με πλούσιες χειμωνιάτικες γεύσεις! Είναι ιδανικό για δείπνο είτε αποφασίσεις να περάσεις το βράδυ αγκαλιά με τον εαυτό σου, είτε με παρέα! Όπως και να έχει θα το απολαύσεις!

Νηστίσιμα ζυμαρικά με άγρια μανιτάρια

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το ριζότο με τα άγρια μανιτάρια:

  • 50 γρ αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • 1,3 λίτρα ζωμό κοτόπουλου
  • 250γρ μανιτάρια απλά
  • 8 φέτες καπνιστό μπέικον
  • 50 γρ βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ ρύζι για ριζότο
  • 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
  • 50 γρ παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
  • ψητό κοτόπουλο, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα

Υγιεινό μεσημεριανό: Τραγανό κοτόπουλο με καλαμπόκι και σαλάτα

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Μούλιασε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε 500 ml βραστό νερό για 20 λεπτά και μετά στράγγισε το υγρό στο ζωμό. Τα μανιτάρια θα έχουν απορροφήσει πολύ υγρό. θα πρέπει να έχεις 1,5 λίτρο συνολικά. Ψιλόκοψε τα μουλιασμένα μανιτάρια και πρόσθεσέ τα στα απλά μανιτάρια.
  2. Φτιάξτε το ριζότο: ξεκίνησε τηγανίζοντας το μπέικον στο μισό βούτυρο και μετά πρόσθεσε το κρεμμύδι. Όταν μαλακώσουν τα υλικά, πρόσθεσε τα μανιτάρια και συνέχισε το βράσιμο για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ανακάτεψε με το ρύζι και συνέχισε όπως στη βασική συνταγή. Όταν προσθέσεις την τελευταία κουτάλα ζωμού, ανακάτεψε και το κοτόπουλο για να ζεσταθεί ξανά. Πρόσθεσε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό με την παρμεζάνα και το υπόλοιπο βούτυρο, άφησε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά, ανακάτεψε και σέρβιρε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News