Εύκολη συνταγή για θαλασσινά, χαμηλή σε θερμίδες αλλά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Τα ψητά θράψαλα με γέμιση θα φέρουν από τώρα μια καλοκαιρινή νότα στο σπίτι σου!

Μπορείς να απολαύσεις το φαγητό παρέα με ένα ποτήρι ούζο ή τσίπουρο φτιάχνοντας εικόνες με ένα καλοκαιρινό δειλινό!

Σημείωση! Εμείς φτιάξαμε τη συνταγή με θράψαλα, αλλά φυσικά θα βγει το ίδιο νόστιμο και με καλαμάρια!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • Ελαιόλαδο, 4 κουταλιές της σούπας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 100γρ ρύζι μπασμάτι
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 3 ώριμες μικρές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 200 ml ζωμό της επιλογής μας
  • 4 καλαμάρια ή θράψαλα, καθαρισμένα, με κομμένα τα πλοκάμια
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλατοπίπερο

Καλαμάρι γεμιστό με σπανάκι και πλιγούρι από τον Βαγγέλη Δρίσκα

Πώς θα φτιάξεις τα ψητά θράψαλα με γέμιση;

  1. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι και μια πρέζα αλάτι για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και στη συνέχεια το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Ρίχνουμε το κρασί μέχρι να εξατμιστεί.
  4. Βάζουμε μέσα τις ντομάτες και τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 12 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
  5. Προσθέτουμε τα πλοκάμια, τον μαϊντανό και λίγο αλατοπίπερο.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C.
  7. Κάνουμε μια μικρή τρύπα στο άκρο κάθε θράψαλου (αυτό θα τα εμποδίσει να κοπούν στον φούρνο) και στη συνέχεια τα γεμίζουμε.
  8. Τα βάζουμε σε ένα ταψί, γύρω γύρω απ’ τα θράψαλα βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News