Το μήλο είναι ένα φρούτο που έχει την τιμητική του το φθινόπωρο και εμείς, μπορούμε με αυτό να γεμίσουμε πίτες, να στολίσουμε τάρτες, να το απολαύσουμε ψητό μαζί διάφορα μπαχαρικά και αποξηραμένα φρούτα και φυσικά να το προσθέσουμε στα κέικ μας. Ακόμη και αν δεν σου αρέσει το μήλο ως φρούτο, δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς στη γλυκιά αυτή εκδοχή του!

Μετάτρεψε την κολοκύθα σου σε λαχταριστό κέικ με γλάσο βανίλιας και θα έχεις στην κουζίνα σου μια συνταγή που μυρίζει φθινόπωρο και Halloween

Συνταγή για απολαυστικό κέικ μήλου: Υλικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ⅔ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη, συν περισσότερη για πασπάλισμα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κουταλιές της σούπας ρούμι
  • 2 μήλα, καθαρισμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
  • Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά), για τη διακόσμηση του κέικ

Κέικ με βρώμη και σπανάκι – Το καλύτερο αλμυρό κέικ που θα δοκιμάσεις στη ζωή σου!

Πώς να φτιάξεις αυτή τη νόστιμη λιχουδιά

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° και βάζουμε μια σχάρα φούρνου στη μεσαία θέση. Αλείφουμε μια φόρμα για κέικ με βούτυρο ή αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος.
  2. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  3. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο το μείγμα μας, για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά και ξύνοντας τις πλευρές του μπολ μετά από κάθε προσθήκη.
  4. Έπειτα, προσθέτουμε τη βανίλια και το ρούμι. Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μήλα και ανακατεύουμε συνολικά το μείγμα μας.
  5. Προσθέτουμε το μείγμα μας στο ταψί και στο τέλος πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με 1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη.
  6. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το κέικ. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει σε μια σχάρα στο ταψί. Μόλις κρυώσει, αναποδογυρίζουμε προσεκτικά το κέικ στη σχάρα, το και, στη συνέχεια, το τοποθετούμε πάνω σε μια πιατέλα. Με το κόσκινο πασπαλίζουμε από πάνω τη ζάχαρη άχνη. Το κέικ μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, σκέτο ή με ελαφρά σαντιγί ή παγωτό βανίλια.
  7. Καλή απόλαυση!

Κέικ ελαιόλαδου με λεμόνι: Η αυθεντική μεσογειακή συνταγή για κέικ που μυρίζει Ελλάδα

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News