Πρωτότυπη μεσογειακή τονοσαλάτα, πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες. Είναι ιδιαίτερα θρεπτική, μυρίζει θάλασσα και μπορεί να σε κρατήσει χορτάτη για πολλή ώρα, αφού περιέχει όσπρια, φυτικές ίνες και λαχανικά. Επιπλέον, μπορείς να την συνοδεύσεις με κάποιο πιάτο που επιθυμείς αλλά και να την αλείψεις σε ψωμί ή να τη σερβίρεις ως ορεκτικό. Έχει υλικά που όλοι μας έχουμε στα ντουλάπια μας και φτιάχνεται πανεύκολα.

Δροσιστική μεσογειακή σαλάτα με κουσκούς: Ό,τι χρειάζεσαι για ένα γρήγορο, εύκολο και απολαυστικό γεύμα!

Συνταγή για μεσογειακή τονοσαλάτα: Υλικά

Για το dressing:

  • 2 ½ κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • 1 ½ λάιμ, χυμό
  • ⅓ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σουμάκ
  • 1 πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, προαιρετικά

Για την τονοσαλάτα:

  • 3 κονσέρβες τόνου
  • 2 ½ κοτσάνια σέλινου, ψιλοκομμένα
  • ½ αγγούρι, ψιλοκομμένο
  • 4-5 ραπανάκια, ψιλοκομμένα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, λευκά και πράσινα μέρη, ψιλοκομμένα
  • ½ μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • 200 γρ. καλαμπόκι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 10-15 φύλλα φρέσκιας μέντας, ψιλοκομμένα

Συνταγή για την πιο κρεμώδη πατατοσαλάτα που έχεις δοκιμάσει!

Πώς να φτιάξεις το ελαφρύ αυτό γεύμα

  1. Για να φτιάξουμε τη ζουμερή βινεγκρέτ μουστάρδας, σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά τη μουστάρδα dijon, το ξύσμα λάιμ και το χυμό λάιμ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σουμάκ, αλάτι, πιπέρι και τις νιφάδες θρυμματισμένης πιπεριάς. Χτυπάμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. Αφήνουμε στην άκρη για λίγο.
  2. Για να φτιάξουμε την τονοσαλάτα, σε μια μεγάλη σαλατιέρα, συνδυάζουμε τον τόνο με τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τις ελιές, το καλαμπόκι, τον ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό και τα φύλλα μέντας. Ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.
  3. Περιχύνουμε με το dressing την τονοσαλάτα. Ανακατεύουμε ξανά για να βεβαιωθούμε ότι η τονοσαλάτα είναι ομοιόμορφα επικαλυμμένη με το dressing. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα πριν σερβίρουμε. Όταν είναι έτοιμη για σερβίρισμα, την ανακατεύουμε απαλά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News