Η γκασπάτσο είναι η πιο γνωστή ντοματόσουπα του κόσμου. Σερβίρεται, συνήθως, τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και είναι κρύα. Η γεύση της είναι πεντανόστιμη, ενώ δεν απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία. Τι γίνεται, όμως, όταν δε σου αρέσει η ντομάτα αλλά είσαι φαν της σούπας και θες να την απολαμβάνεις ακόμα και τις πιο ζεστές μέρες; Το πρόβλημά σου λύνεται στην σημερινή συνταγή για σούπα γκασπάτσο με σπανάκι και πράσινα λαχανικά. Ακολούθησε τα βήματα και απόλαυσε αυτή τη μοναδική σούπα.

Συνταγή για πράσινα Mac ‘n’ Cheese! Το σπανάκι και ο μαϊντανός έρχονται να σου αλλάξουν τα δεδομένα!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή για σούπα γκασπάτσο:

  • 100 γρ. baby σπανάκι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο αγγούρι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • ½ πράσινo τσίλι, αποξηραμένo
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • ½ ματσάκι βασιλικού
  • ½ ματσάκι μέντα
  • 1 ώριμο αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και κομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • ελαιόλαδο
  • 1 χούφτα αρακά
  • παγάκια

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Βάλε όλα τα συστατικά, εκτός από το λάδι, τον αρακά και τα παγάκια, σε ένα μπλέντερ με λίγο αλάτι και πιπέρι. Πρόσθεσε νερό για να πάρει τη μορφή σούπας και λίγο ξύδι. Βάλε το μείγμα στο ψυγείο κι άφησέ το να παγώσει μέχρι 24 ώρες. Μπορείς και μόνο για 2 ώρες.
  2. Όταν η σούπα είναι έτοιμη, σέρβιρέ την σε βαθύ πιάτο και τοποθέτησε και λίγα παγάκια. Μπορείς να προσθέσεις λίγο ακόμα αρακά και λίγο ελαιόλαδο. Ένα ακόμη tip για ωραία εμφάνιση είναι να προσθέσεις λίγα λουλούδια.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News