Και ποιος δεν αγαπάει τους λουκουμάδες; Ζεστοί, σιροπιαστοί με μέλι, ή με σοκολάτα και εικόνες από καλοκαίρια, νησιά, πανηγύρια, οικογενειακές συναντήσεις ξυπνούν στο μυαλό! Οι εξορμήσεις για μπάνιο είναι αναπόσπαστο κομμάτι του καλοκαιριού και αφού η θάλασσα ανοίγει την όρεξη, τώρα μπορείς να ετοιμάσεις τους δικούς σου λουκουμάδες παραλίας που λιώνουν στο στόμα για να πάρεις μαζί σου ή να τους απολαμβάνεις στο σπίτι.

Συνταγή για τους πιο λαχταριστούς και αφράτους λουκουμάδες γιαουρτιού που έχεις φάει ποτέ

Συνταγή για τους πιο αφράτους λουκουμάδες παραλίας: Υλικά

  • 1 1/2 κούπες γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 1/3 κούπα ζεστό νερό
  • 2 αυγά
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. ζάχαρη (για το πασπάλισμα)
  • Ηλιέλαιο

Υπέροχοι λουκουμάδες με γέμιση πραλίνας

Πώς να φτιάξεις σαν επαγγελματίας τους πιο νόστιμους λουκουμάδες

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο να φουσκώσει.
  2. Έπειτα, προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα και τα αυγά. Ανακατεύουμε με ένα μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
  3. Μόλις έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας, αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε ένα παχύ φύλλο.
  4. Με ένα φλιτζάνι τσαγιού, κόβουμε στρογγυλά κομμάτια και με μια μικρότερη κούπα κάνουμε τις τρύπες στη μέση.
  5. Βάζουμε ηλιέλαιο να ζεσταθεί καλά σε μια κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
  6. Στη συνέχεια αφαιρούμε από το τηγάνι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε σε ένα πιάτο τη ζάχαρη και να βουτάμε τους λουκουμάδες μόλις τους αφαιρούμε από το τηγάνι.

Donuts στο Air Fryer! Μάθε πώς να τα φτιάχνεις και κάνε τη ζωή σου πιο εύκολη

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News