Η πανακότα είναι ένα γλυκό αέρινο, φινετσάτο, που αν το φας από τα κατάλληλα χέρια θα σε ταξιδέψει σε γευστικά μονοπάτια που δεν περίμενες, με την κρεμώδη και πλούσια υφή του! Η απαλή γεύση της είναι ιδανική για ένα καλοκαιρινό απόγευμα, ενώ οι παραλλαγές της είναι πραγματικά αμέτρητες. Σήμερα θα μάθεις να φτιάχνεις την πιο λαχταριστή πανακότα βατόμουρο, η οποία θα εκπλήξει τους γευστικούς σου κάλυκες! Σε αυτή την εκδοχή τα φρούτα μαγειρεύονται για να δημιουργήσουν μια νόστιμη σάλτσα βατόμουρου που θα αναμειχθεί με την πανακότα.

Η πιο “κόκκινη” πανακότα που θα τρελάνει τον ουρανίσκο σου!

Συνταγή για φρουτώδη πανακότα βατόμουρο: Υλικά

  • 300 γραμμάρια βατόμουρα
  • 1 μεγάλη κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 70 γραμμάρια λευκή ζάχαρη
  • 300 ml σαντιγί
  • 100 ml γάλα
  • 7 – 8 g ζελατίνη σε σκόνη ή σε φύλλα
  • 100 ml κρέμα σαντιγί κρύα (για διακοσμητικό)
  • ζάχαρη άχνη
  • φρέσκα βατόμουρα (για διακοσμητικό)

Συνταγή για πανακότα με βρασμένο ραβέντι – Το φυτό που πρέπει να εντάξεις τώρα στην μαγειρική σου

Πώς να φτιάξεις την πιο ιδιαίτερη παραλλαγή της κλασικής πανακότας

  1. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Εάν χρησιμοποιείς ζελατίνη σε σκόνη, καλύπτουμε με πολύ λίγο νερό. Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για 10 λεπτά.
  2. Εν τω μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατεύουμε τα βατόμουρα με 1 γενναιόδωρη κουταλιά χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη.
  3. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και μαγειρεύουμε σε μέτρια ως χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Μόλις τα φρούτα απελευθερώσουν τους χυμούς τους, χρησιμοποιήστε το μπλέντερ για να ανακατέψουμε τα πάντα. Στη συνέχεια, περνάμε το μείγμα από ένα λεπτό κόσκινο για να αφαιρέσουμε τυχόν κομμάτια φρούτων.
  4. Περίπου 100 ml από τη σάλτσα βατόμουρου την αφήνουμε στην άκρη. Θα τη χρειαστούμε αργότερα για διακοσμητική.
  5. Εν τω μεταξύ, ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Μόλις βράσει το υγρό προσθέτουμε 200 ml σάλτσα βατόμουρου. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αμέσως τα στυμμένα φύλλα ζελατίνης. Εάν χρησιμοποιείς ζελατίνη σε σκόνη, απλώς προσθέτουμε τη φουσκωμένη ζελατίνη στο υγρό. Ανακατεύουμε καλά για να λιώσει.
  6. Μοιράζουμε το γλυκό σε 4 ποτήρια και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις το υγρό κρυώσει, τοποθετούμε τα ποτήρια στο ψυγείο για να σφίξει η πανακότα.
  7. Μόλις είναι έτοιμο το γλυκό, το γαρνίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα μύρτιλου.
  8. Χτυπάμε την κρύα σαντιγί. Προς το τέλος προσθέτουμε λίγη ζάχαρη άχνη. Μπορούμε να διακοσμήσουμε το γλυκό μας με την έτοιμη κρέμα σαντιγί, μερικά φρέσκα βατόμουρα και φύλλα μέντας.
  9. Καλή απόλαυση!

Πανακότα με φράουλες και δυόσμο

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News