Η πορτοκαλόπιτα είναι ένα ιδιαίτερο γλυκό και ό,τι πρέπει για την εποχή που τα πορτοκάλια είναι στην καλύτερη εκδοχή τους. Αν σου αρέσουν τα σιροπιαστά γλυκά, αυτή η πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας θα γίνει από τα αγαπημένα σου καθώς η συνταγή δεν απαιτεί ιδιαίτερη δεξιοτεχνία και είναι πεντανόστιμη.

Τι θα χρειαστείς για την πορτοκαλόπιτα

Για το σιρόπι:

  • 700 gr ζάχαρη
  • 500 gr νερό
  • 300 gr χυμό πορτοκάλι

Για την πίτα:

  • 450 gr φύλλο κρούστας
  • 2 πορτοκάλια ολόκληρα
  • Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • 250 gr ζάχαρη
  • 250 gr σπορέλαιο
  • 250 gr γάλα
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 2 βανίλιες
  • 3 αυγά

Πώς θα φτιάξεις την πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας

  1. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι νερό να βράσει και προσθέτουμε τα δύο πορτοκάλια. Τα αφήνουμε να βράσουν για μία ώρα.
  2. Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό για το σιρόπι με τη ζάχαρη και μόλις πάρει βράση αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό.
  3. Στη συνέχεια ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100°C στον αέρα και τσαλακώνουμε τα φύλλα σε δύο ταψιά. Τα βάζουμε και τα δύο για 1 ώρα και 30 λεπτά μέχρι να στεγνώσουν και να σπάνε.
  5. Όταν έρθει η ώρα να τα βγάλουμε, τα πατάμε και τα τρίβουμε με τα χέρια
  6. Έπειτα βάζουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα
  7. Στύβουμε καλά τα βρασμένα πορτοκάλια, πετάμε τα κουκούτσια και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το ξύσμα, τη ζάχαρη και το σπορέλαιο
  8. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μπλέντερ το γάλα, το baking powder, τη σόδα, τις βανίλιες και τα αυγά και τα χτυπάμε καλά
  9. Προσθέτουμε μία χούφτα από τα φύλλα και ανακατεύουμε καλά για να ρίξουμε την επόμενη
  10. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα έτσι ώστε να είναι ομοιόμορφο
  11. Ψήνουμε για 45 λεπτά και όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από το φούρνο και ρίχνουμε το κρύο σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Καλή απόλαυση!!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News