Το porridge είναι η νέα μεγάλη τάση στην υγιεινή διατροφή. Συνήθως γίνεται με βάση την βρόμη και έχει στόχο την δημιουργία ενός χυλού που θα σε χορτάσει για πολλές ώρες. Θέλεις μια αλλαγή στο porridge σου; Αυτό το υγιεινό πρωινό με βάση το ρύζι με βανίλια και κανέλα είναι γεμάτο με βερίκοκα και καρύδια και θα σε κρατήσει χορτάτο μέχρι το μεσημέρι.

Συνταγή για Porridge ή αλλιώς το πιο δυναμωτικό και νόστιμο πρωινό

Συνταγή για porridge με ρύζι, βανίλια και κανέλλα: Υλικά

  • 200 γρ ρύζι μπασμάτι ολικής αλέσεως
  • 200 ml πλήρες γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 12 αποξηραμένα βερίκοκα
  • 400 γρ βιολογικό γιαούρτι
  • 12 καρύδια σπασμένα σε κομμάτια

Πώς να φτιάξεις porridge με ρύζι, βανίλια και κανέλλα

  1. Ρίχνουμε το ρύζι σε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με 600 ml νερό, το γάλα, τη βανίλια, τα φύλλα δάφνης και το ξυλάκι κανέλας. Αφήνουμε να πάρει βράση, στη συνέχεια σκεπάζουμε με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Το παρακολουθούμε για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα στεγνώσει προς το τέλος του χρόνου μαγειρέματος.
  2. Εν τω μεταξύ, ρίχνουμε τα βερίκοκα σε ένα μικρό τηγάνι με 300 ml νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 10-15 λεπτά. Αφήνω στην άκρη.
  3. Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και το ξυλάκι κανέλας από το ρύζι και μετά ανακατεύουμε το μισό γιαούρτι. Τόσο το ρύζι όσο και τα βερίκοκα θα διατηρηθούν παγωμένα, χωριστά, για έως και 24 ώρες. Ρίχνουμε με κουτάλι το ρύζι σε μπολ και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο γιαούρτι, τα βερίκοκα και τους χυμούς τους και τα καρύδια.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News