Τα πολύχρωμα πιάτα είναι πολύ πιο γευστικά, δεν συμφωνείς; Μερικές φορές, αναμειγνύοντας υλικά διαφορετικών χρωμάτων σε ένα πιάτο, η διαδικασία της προετοιμασίας του φαγητού γίνεται αυτόματα πολύ διασκεδαστική. Τι καλύτερο λοιπόν από μια πολύχρωμη σαλάτα ζυμαρικών; Ένα υγιεινό γεύμα που τρώγεται όλες τις ώρες. Τα πολλά λαχανικά και η δροσερή της γεύση είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό αυτής της συνταγής. Η αλήθεια είναι ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να μην αρέσει σε κάποιον μια μακαρονοσαλάτα. Ωστόσο, η συγκεκριμένη ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Την επόμενη φορά που θα βράσεις μακαρόνια, φτιάξε παραπάνω, μην το φοβηθείς. Γιατί όσα δεν φαγωθούν ζεστά την πρώτη μέρα, θα τα φυλάξεις για την υπέροχη μακαρονοσαλάτα της επόμενης.

Μακαρονοσαλάτα με αβοκάντο για όλες τις ώρες

Συνταγή για πολύχρωμη σαλάτα ζυμαρικών: Υλικά

Για τη σαλάτα:

  • 500 γρ. βρασμένα ζυμαρικά
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • ¼ φλιτζανιού κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
  • 100 γρ. μαύρες ελιές σε φέτες
  • 300 γρ. μπρόκολο
  • 1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα κομμένη σε κυβάκια

Για το dressing γιαουρτιού:

  • 5 κουταλιές σούπας στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 2-3  κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • αλάτι

Δεν έχεις χρόνο να μαγειρέψεις σήμερα; 2 γρήγορες και υγιεινές συνταγές που μπορείς να φτιάξεις ακόμα και τώρα!

Πώς να φτιάξεις την πολύχρωμη σαλάτα ζυμαρικών

Για το μπρόκολο:

  1. Για αρχή, πλένουμε το μπρόκολο πολύ καλά και βάζουμε νερό στην κατσαρόλα να βράσει. Στη συνέχεια αφαιρούμε όλα τα φύλλα από το μπρόκολο.
  2. Χαράζουμε το κοτσάνι στα 4 και το κόβουμε. Όταν έχει πάρει βράση το νερό ρίχνουμε τα μπουκετάκια μπρόκολα.
  3. Προσοχή με το βράσιμο γιατί όσο περισσότερο τα αφήσεις, τόσο λιγότερα θρεπτικά συστατικά μένουν στο τέλος. Ο συνιστώμενος χρόνος είναι 1.30 με 2 λεπτά. Έπειτα σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη σαλάτα:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε κύβους, τα κόκκινα κρεμμύδια, τις ελιές, το μπρόκολο, τη μοτσαρέλα και στο τέλος, τα ζυμαρικά.
  2. Αφού έχουμε αναμίξει και ανακατέψει όλα τα υλικά για τo dressing γιαουρτιού σε ένα μικρό μπολ, ρίχνουμε το μείγμα πάνω από την σαλάτα μας.
  3. Σκεπάζουμε και βάζουμε τη μακαρονοσαλάτα στο ψυγείο για να δέσει η σάλτσα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Καλή απόλαυση!

Η μεσογειακή διατροφή στα καλύτερά της! Νόστιμη “χωριάτικη” μακαρονοσαλάτα απ’ τα χεράκια σου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News