Οι πιο δροσεροί μήνες είναι ιδανικοί για comfort food κι αυτό ακριβώς θα σου μάθουμε να κάνεις σήμερα! Συνταγή για πολέντα που πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσεις στο μενού σου. Αυτή η κρεμώδης σούπα με φασόλια κα μπρόκολο έχει τυρένια, λαχταριστή γεύση, χωρίς να περιλαμβάνει καθόλου τυρί. Απόλαυσε ένα φουλ χορταστικό γεύμα, χωρίς καθόλου κρέας.

Σπιτική vegan κολοκυθόσουπα βελουτέ – Η ιδανική συνταγή για τις βροχερές μέρες του χειμώνα!

Πολέντα συνταγή: Τα υλικά που θα χρειαστείς

Για την πολέντα:

  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι κίτρινη πολέντα

Για το ψητό μπρόκολο:

  • 4 φλιτζάνια μπρόκολο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τα φασόλια:

  • 1 φλιτζάνι λευκά φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας διατροφική μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • Πρέζα αλάτι

Για το λάδι τσίλι:

  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού νιφάδες τσίλι

Γευστική, βελουτέ σούπα μανιταριών που ταιριάζει με τις κρύες, φθινοπωρινές νύχτες!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Βάζουμε το νερό και το αλάτι για την πολέντα να βράσουν σε μέτρια φωτιά σε μια κατσαρόλα 2 λίτρων. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε την πολέντα και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά (όσο πιο χαμηλή γίνεται) και μαγειρεύουμε την πολέντα για 20 με 25 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 5 με 10 λεπτά με ένα σύρμα για να σπάσουν τυχόν σβώλοι.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180. Τοποθετούμε το ψιλοκομμένο μπρόκολο σε ένα ταψί και ρίχνουμε τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αλάτι. Ψήνουμε μέχρι το μπρόκολο να μαλακώσει, περίπου 15 με 20 λεπτά.
  4. Ενώ η πολέντα και το μπρόκολο ψήνονται, συνδυάζουμε τα φασόλια με το ελαιόλαδο, τη μαγιά, τη σκόνη σκόρδου, το κρεμμύδι σε σκόνη και το αλάτι σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτοντας μερικές κουταλιές της σούπας νερό, όσο χρειάζεται.
  5. Όταν είναι έτοιμη η πολέντα, ανακατεύουμε τον πουρέ φασολιών μέσα στην πολέντα.
  6. Ενώ η πολέντα και το μπρόκολο ψήνονται, συνδυάζουμε τα στραγγισμένα φασόλια με το ελαιόλαδο, τη θρεπτική μαγιά, τη σκόνη σκόρδου, το κρεμμύδι σε σκόνη και το αλάτι στο μπολ ενός επεξεργαστή τροφίμων ή σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας. Πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθεί, προσθέτοντας μερικές κουταλιές της σούπας νερό όσο χρειάζεται για να το εξομαλύνουμε.
  7. Όταν τελειώσει το μαγείρεμα η πολέντα, ανακατεύουμε τον πουρέ φασολιών μέσα στην πολέντα.
  8. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μικρό τηγάνι. Προσθέτουμε τις νιφάδες τσίλι, αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να τη σερβίρουμε.
  9. Μοιράζουμε την πολέντα σε τέσσερα μπολ. Περιχύνουμε με το μπρόκολο και το λάδι τσίλι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News