Το καλοκαίρι το θέλει το γεμιστό του… Να λέμε αλήθειες! Αλλά επειδή μας αρέσει να πειραματιζόμαστε και να δοκιμάζουμε νέες γεύσεις, αυτή τη φορά φτιάχνουμε τα γεμιστά… αλλιώς! Πάμε, λοιπόν, να δούμε πόσο νόστιμες είναι οι πιπεριές με πέστο και χαλούμι!

Πεντανόστιμη συνταγή για γεμιστά αλά ιταλικά

Τα υλικά για τις πιπεριές με πέστο και χαλούμι:

  • 30 γρ. φρέσκο βασιλικό
  • 30 γρ. κουκουνάρι
  • 20 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 15 ml ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 2 πιπεριές
  • 10-12 τοματίνια
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 70 γρ. χαλούμι σε κύβους

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε το βασιλικό, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
  2. Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση και αφαιρούμε το εσωτερικό τους.
  3. Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και τα βάζουμε μέσα στις πιπεριές. Προσθέτουμε μια κουταλιά απ’ το πέστο.
  4. Προσθέτουμε το λεμόνι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για  15-20 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε το χαλούμι στις πιπεριές, ψήνουμε για ακόμα πέντε λεπτά και σερβίρουμε.

ΥΓ: Εννοείται πως μπορείς να πειραματιστείς και να προσθέσεις κι έξτρα υλικά στη συνταγή σου για να τη φτιάξεις ακόμα πιο κοντά στις δικές σου γεύσεις! Είναι ένα εύκολο πιάτο που μπορείς να το κάνεις όπως το ονειρεύεσαι! Καλή όρεξη!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News