Ονειρεύεσαι ένα ρομαντικό δείπνο με τον αγαπημένο σου σε ένα μαγικό σοκάκι της Ιταλίας, αλλά όλα αυτά σου φαντάζουν πολύ μακρινά; Μην απογοητεύεσαι! Σημασία έχει η θέληση και η πράξη. Τι κι αν δεν είσαι στην Ρώμη ή στην Φλωρεντία, μαγείρεψέ του και περάστε ποιοτικό χρόνο σπίτι σας. Το ιδανικό πιάτο για να του σερβίρεις; Φυσικά και είναι το ριζότο στον φούρνο με αρακά και παρμεζάνα! Γιατί ο έρωτας περνά πρώτα από το στομάχι.

Η αυθεντική συνταγή για ριζότο αλά μιλανέζε: Ένα πιάτο που χαρακτηρίζεται από την απλότητα αλλά και από την έμφασή του στη λεπτομέρεια

Ριζότο στον φούρνο: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 1 λεμόνι
  • 1 κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι. ρύζι
  • 3 1/2 φλιτζάνι. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 1 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερη για το σερβίρισμα
  • 1 φλιτζάνι αρακά
  • 1/2 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος, για γαρνίρισμα

Ριζότο κολοκύθας – Η πιο σέξι συνταγή του φθινοπώρου είναι πανεύκολη και είναι εδώ!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° και σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά λιώνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
  2. Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή αφαιρούμε δύο λωρίδες ξύσματος από το λεμόνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το ξύσμα λεμονιού στο βούτυρο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει, περίπου 1 λεπτό. Ανακατεύουμε με το ρύζι, το ζωμό και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, αφήνουμε να σιγοβράσει, σκεπάζουμε και μεταφέρουμε στο φούρνο. 
  3. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, 20 λεπτά. Αφαιρούμε προσεκτικά το καπάκι και ανακατεύουμε την παρμεζάνα, τον αρακά, το πιπέρι, τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το βούτυρο και ο αρακάς να ζεσταθεί. Κόβουμε το λεμόνι στη μέση και στύβουμε τον μισό χυμό στο ριζότο. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά ώστε να ενωθούν. Αφαιρούμε το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε με περισσότερη παρμεζάνα και μαϊντανό.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News