Αν έχουμε μια αδυναμία σε αυτή τη ζωή, είναι στα μαμαδίστικα φαγητά κατσαρόλας! Ένα απ’ τα αγαπημένα μας είναι κι αυτό μοσχαράκι με πράσα και αυγολέμονο.

Μια συνταγή που δοκιμάσαμε, την πετύχαμε και τώρα σου προτείνουμε να την φτιάξεις κι εσύ. Αποτελείται από πολύ αγαπημένες γεύσεις, ενώ το μοσχαράκι, εάν μαγειρευτεί σωστά, “λιώνει” στο στόμα!

Πεντανόστιμο χοιρινό με πράσο και τζίντζερ για να ζεσταθείς το Χειμώνα

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 κιλό μοσχαράκι, κομμένο σε κομμάτια (αν χρησιμοποιήσεις την μισή ποσότητα, προσάρμοσε ανάλογα και τις ποσότητες των υπόλοιπων υλικών)
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (1 ματσάκι)
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 1,5 κιλό πράσο, κομμένο σε κομμάτια (αν έχουμε μικρότερη ποσότητα δεν πειράζει)
  • 300 γραμμάρια καρότα σε φέτες
  • 500 γραμμάτια σέλινο κομμένο σε κομμάτια
  • Αλατοπίπερο
  • Λίγο μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο

Για το αυγολέμονο:

  • 2 αυγά
  • Χυμό από 2 λεμόνια

Πώς θα φτιάξεις το μοσχαράκι με πράσα και αυγολέμονο;

  1. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο μέσα σε μεγάλη κατσαρόλα και στη συνέχεια προσθέτουμε και το μοσχαράκι.
  2. Βάζουμε νερό μέχρι να καλυφθεί και βράζουμε για 1 ώρα.
  3. Σε άλλο σκεύος, βάζουμε σε νερό τα πράσα και το σέλινο για 5 λεπτά και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε.
  4. Μόλις βράσει το κρέας, προσθέτουμε τα καρότα, τα πράσα, το σέλινο και λίγο νερό.
  5. Αφήνουμε να βράσουν για 20-30 λεπτά και μετά βάζουμε και τον μαϊντανό.
  6. Φτιάχνουμε το αυγολέμονο και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα, αφού την έχουμε βγάλει απ’ τη φωτιά. Φυσικά, δεν ξεχνάμε να βάλουμε λίγο απ’ τον ζωμό του φαγητού στο αυγολέμονο πριν το ρίξουμε μέσα.
  7. Σερβίρουμε με φέτα και ψωμάκι!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News