Το Χειμώνα, ακόμα και αν δεν έχουν πιάσει ακόμα τα κρύα, οι σούπες είναι η προτεραιότητα μας. Ωστόσο κάποιες φορές δεν είναι αρκετό για να σε χορτάσει! Υπάρχει ωστόσο μία πεντανόστιμη εναλλακτική που λέγεται χοιρινό με πράσο και τζίντζερ. Θρεπτικό, υγιεινό με βιταμίνες και πρωτεΐνη για να σε χορτάσει και να σε ζεστάνει. Ιδανική επιλογή να το συνοδεύσεις με μία ζεστή φέτα ψωμί την οποία μπορείς να βρέξεις στο ζουμάκι χωρίς πολλές τύψεις!

Τι θα χρειαστείς για το χοιρινό με πράσο και τζίντζερ

  • 1 1/2 κιλό χοιρινό σε μερίδες
  • 1 1/1 κιλό πράσο
  • 1 1/2 κιλό σέλερι χωρίς τα φύλλα
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1-2 κ.σ. λάδι
  • 2-3 ποτήρια νερό
  • πιπέρι
  • χυμό από 4 λεμόνια
  • 1 κομμάτι τζίντζερ

Πώς θα φτιάξεις το χοιρινό με πράσο και τζίντζερ

  1. Κόβουμε τα πράσα και το σέλερι σε κομμάτια
  2. Στη συνέχεια σωτάρουμε το χοιρινό σε λίγο λάδι σε μία μεγάλη κατσαρόλα και το αφαιρούμε σε μια πιατέλα όταν είναι έτοιμο
  3. Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε τα πράσα και το σέλερι και τα τσιγαρίζουμε
  4. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά βάζουμε το κρέας από πάνω χωρίς να τα ανακατεψουμε
  5. Έπειτα προσθέτουμε το τζίντζερ (για τη γεύση μόνο καθώς δεν τρώγεται μετά), το νερό και τον κύβο και κλείνουμε το καπάκι της χύτρας. Ανάλογα με τη χύτρα σου υπολόγισε το χρόνο συνήθως μισή ωρίτσα είναι αρκετή
  6. Μόλις ανοίξουμε τη χύτρα ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια και αφήνουμε να πάρει βράση για 3 με 4 λεπτά
  7. Τέλος, ψήνουμε λίγες φέτες ψωμί στην τοστιέρα ή στο φούρνο για συνοδευτικό.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News