Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητες δε σου αφήνουν πολλά περιθώρια να ξεκλέψεις χρόνο ώστε να μαγειρέψεις και να πειραματιστείς με την κουζίνα που τόσο αγαπάς. Αν, λοιπόν, έχεις ξεμείνει από ιδέες και θέλεις κάτι εύκολο και γρήγορο σου έχουμε τη λύση! Συνταγή για πένες με κουνουπίδι και τριμμένο αυγό για να τις απογειώσει! Ένα ολοκληρωμένο γεύμα ιδανικό για όποτε σου έρθει η λιγούρα.

Συνταγή για πένες με σάλτσα πέστο, μπρόκολο και πανσέτα

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τις πένες με κουνουπίδι:

  • 2 μεγάλα αυγά
  • 6 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο,
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο κεφάλι κουνουπιδιού (περίπου 2 κιλά), χωρίς πυρήνα, κομμένο σε φέτες
  • 3/4 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 2 φλιτζάνια πένες ολικής αλέσεως
  • πεκορίνο, τριμμένο
  • 1/3 φλιτζάνι χοντροκομμένα φύλλα μαϊντανού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας φρυγανισμένο κουκουνάρι

Γεύμα στα γρήγορα: Σαλάτα με πέστο και ό,τι υλικά έχεις στο ψυγείο σου, θρεπτική και νόστιμη!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Τοποθέτησε τα αυγά σε μια μικρή κατσαρόλα και πρόσθεσε κρύο νερό για να καλυφθούν. Βράσε το νερό σε δυνατή φωτιά κι έπειτα αφαίρεσε αμέσως από τη φωτιά και άφησε τα αυγά να καθίσουν για 9 λεπτά. Μετάφερε τα αυγά σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Άφησέ τα να κρυώσουν εντελώς. Ξεφλούδισέ τα και τρίψε τα σε χοντροκομμένη μορφή. Άφησέ τα στην άκρη.
  2. Ζέστανε 4 κ.σ. λάδι σε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Πρόσθεσε τις νιφάδες κόλιανδρου και κόκκινης πιπεριάς και μαγείρεψέ τες μέχρι να μυρίσουν, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κουνουπίδι και 3/4 αλάτι. Μαγείρεψέ τα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το κουνουπίδι να ροδίσει, να είναι τρυφερό και γλυκό, περίπου 15 λεπτά. Απόσυρε από τη φωτιά και άφησέ το στην άκρη.
  3. Εν τω μεταξύ, μαγείρεψε τις πένες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνουν al dente. Στράγγιξε τες, κρατώντας 1/3 φλιτζάνι νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών.
  4. Επίστρεψε το τηγάνι με το κουνουπίδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε το κρατημένο νερό για το μαγείρεμα των ζυμαρικών και ανακάτεψε απαλά μέχρι να ενωθούν. Μαγείρεψε για 1 λεπτό και στη συνέχεια ανακάτεψε με το κρατημένο τριμμένο αυγό, το τυρί, τον μαϊντανό, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Περίχυσε τις πένες με τις υπόλοιπες 2 κ.σ. λάδι και ρίξε λίγο αλάτι και περισσότερο ξύσμα λεμονιού, χυμό και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, αν θέλεις. Σέρβιρε και πρόσθεσε κουκουνάρι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News